Publicat 14/2/2019 16:45:18 +01:00CET

Junqueras: Què faig jo aquí? Assumir responsabilitats perquè no ho faci ningú més

L'exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, durant la seva declaració
Pool

MADRID, 14 febr. (EUROPA PRESS) -

L'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras ha assegurat aquest dijous davant de la sala que el jutja al Tribunal Suprem que ell hi és per assumir les responsabilitats que li vulguin atribuir perqu no ho faci ningú més: "Qu faig jo aquí? Assumir les responsabilitats que se'm vulguin atribuir perqu no les assumeixi ningú més, i per intentar explicar que estem davant una qüestió que exigeix una solució política".

Junqueras ha fet aquestes afirmacions al final de la seva declaració, en resposta al seu advocat Andreu Van den Eynde, que li ha preguntat quin era el significat de la Declaració Unilateral d'Independncia (DUI).

El significat, segons Junqueras, era "donar compliment al mandat de les eleccions del 27 de setembre, que van donar una majoria clara independentista i el mandat del referndum de l'1 d'octubre, que s'inseria en voluntat dialogant i apellava constantment a trobar una solució política de carcter multilateral que implicava en primer lloc el Govern espanyol".

"I ho seguim fent", ha continuat el president d'ERC, per afegir: "I sinó qu faig jo aquí? Assumir responsabilitats que se'm vulguin atribuir perqu no les assumeixi ningú més i tenir l'oportunitat de dirigir-me, a tots vosts i als que ens segueixen, per intentar explicar una vegada més que estem davant una qüestió que exigeix una solució política avalada d'alguna manera pel vot dels ciutadans i ha de ser respectat".

Després d'aix, i tornant al discurs que ha fet de manera recurrent durant la seva gairebé hora i mitja de declaració, Junqueras ha incidit que defensar la independncia "no és delicte", i amb aquest convenciment va actuar el Govern catal.