Publicat 13/9/2020 13:57:52 +02:00CET

Junqueras (ERC) defensa dialogar amb l'Estat però avisa que "la paciència no és infinita"

El líder d'ERC, Oriol Junqueras.
Pau Venteo - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 13 set. (EUROPA PRESS) -

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha apostat per dialogar sobre el conflicte polític a Catalunya, però ha avisat que "la paciència no és infinita, dependrà de l'immobilisme de l'Estat".

"Hem d'intentar el diàleg, no forçar-ho, perquè si ho aconseguim serà un èxit i, si no, ens haurem tornat a carregar de raons i de legitimitat per tornar-ho a fer", ha dit en una entrevista a Vilaweb recollida per Europa Press.

No veu "responsable ni estratègicament intel·ligent abandonar el diàleg", encara que considera que si el Govern central es nega a convocar un referèndum caldrà explorar altres escenaris, incloent la unilateralitat, segons ha dit.

Sobre la possible confirmació de la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, ha apostat per consensuar una resposta "de Govern i de país" perquè no sigui l'Estat --ha dit textualment-- el que decideixi qui presideixi la Generalitat.

"Però tampoc volem que ningú s'aprofiti del Govern de Catalunya i de la situació per fer electoralisme. És necessari pensar en el país, més que en l'electoralisme i en el partit", ha assegurat.

Contador