Junqueras entrega a Forcadell uns Pressupostos "amb sentit d'Estat"

Publicat 24/5/2016 13:05:22CET
La pta.Del Parlament, C.Forcadell, y el vpte.O.Junqueras
EUROPA PRESS

Els defineix com els "més ambiciosos de la història" social i econòmica

BARCELONA, 24 maig (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Economia de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha dut aquest dimarts els Pressupostos del 2016 al Parlament perquè es tramitin, i en la portada dels comptes, que ha entregat a la Cambra, s'han pogut llegir els lemes 'Pressupostos amb sentit d'Estat' i 'Compromís amb les polítiques socials, foment de la feina i de l'economia productiva i sostenibilitat financera'.

En roda de premsa amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, Junqueras ha definit aquests pressupostos com "els més ambiciosos de la història" des del punt de vista social i econòmic, i ha confiat que s'aprovin perquè és una opció molt millor que prorrogar els comptes del 2015.

Segons ell, el context econòmic actual és millor que el dels últims anys, fet que els ha permès fer uns comptes "molt millors" que els anteriors perquè incorporen un avançament de la liquidació del 2014 i redueixen la quantitat d'interessos que paga la Generalitat pel deute.

Es tracta --ha afegit-- d'uns pressupostos seriosos que compliran les previsions d'ingressos previstos i no generaran expectatives "que no es poden complir", a més de ser els més ambiciosos des del punt de vista social, ja que es destinen a aquestes polítiques el 73,6% del total.

Ha precisat que destinen 317 milions d'euros a salut, 211 a educació, 173 a ocupació, afers socials i família, a més d'altres partides per al transport públic, habitatge i lluita contra la pobresa energètica.

També ha destacat l'impuls dels comptes per mantenir el creixement econòmic amb 500 milions per a la investigació i innovació així com altres per al conjunt de polítiques actives de caràcter industrial i per a l'agricultura.

CALENDARI DE DEBATS

Carme Forcadell ha fet una crida als grups a treballar "amb sentit de país i en interès del bé públic" a favor dels ciutadans i dels qui més ho necessiten.

Ha explicat que, després de la publicació aquest mateix dimarts dels comptes al Butlletí Oficial del Parlament (BOPC), aquest dimecres començarà el període d'esmenes, fet que permetrà fer el debat de totalitat el dimecres 8 de juny.

De dilluns 13 al divendres 17 de juny es faran el debat a la totalitat de les seccions pressupostàries i, una vegada acabi el termini d'esmenes a l'articulat, el debat final es preveu per al dimecres 20 de juliol.

EN UN LLAPIS DE MEMÒRIA, TAULETA I PAPER

Junqueras ha arribat al Parlament al migdia al costat del secretari general de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, Josep Maria Jové; el secretari d'Economia, Pere Aragonès, i el secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó.

Ha dut els comptes en tres formats: en un llapis de memòria, en una tauleta i en paper, que ha entregat a Forcadell immediatament, i després s'ha reunit amb els grups.

En l'acte hi han assistit tots els membres de la Mesa del Parlament i representants de tots els grups: Jordi Turull (JxSí), Inés Arrimadas (C's), Eva Granados (PSC), Joan Josep Nuet (SíQueEsPot), Enric Millo (PP) i Eulàlia Reguant (CUP).