Publicat 11/4/2019 10:30:57 +02:00CET

Junqueras defensa dialogar sense "regalar xecs en blanc al PSOE"

Junqueras ser el candidat de l'aliana europea de partits independentistes a presidir la Comissió Europea
EUROPA PRESS

En una carta a la militncia, destaca que l'independentisme pot guanyar per primera vegada les generals a Catalunya

BARCELONA, 11 abr. (EUROPA PRESS) -

El president d'ERC i candidat a les eleccions generals, Oriol Junqueras, ha defensat aquest dijous el dileg amb l'Estat, per ha avisat que "ningú no ha de regalar xecs en blanc al PSOE".

En una carta adreada a la militncia del partit recollida per Europa Press, ha sostingut que "ningú no hauria de cometre l'error de fixar línies vermelles que a l'hora de la veritat es converteixen en un xec en blanc per a un govern del tripartit d'extrema dreta".

"Ningú no ha de regalar xecs en blanc al PSOE que actun com a línies vermelles per a una veritable democrcia a Catalunya que tothom sap que passa per un referndum inevitable", ha afegit.

Junqueras considera que, després de les eleccions, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha d'aclarir qu far: "Vol treballar per a una solució o vol continuar empresonant idees i la democrcia?".

Ha reivindicat que l'objectiu d'ERC és la independncia, el dret a l'autodeterminació, per alhora veu "la necessitat d'asseure's per trobar una solució política".

Així, ha destacat que "no hi ha ningú més independentista" que ell i ERC, ni ningú més dialogant, i ha insistit que defensaran l'objectiu de la república catalana combinant-lo amb la voluntat de dileg.

"Sempre hem actuat així, el problema és que molt sovint ens hem trobat en una taula i no hi ha ningú a la cadira de davant. O, fins i tot, com l'última vegada, en qu el nostre interlocutor s'ha aixecat per por", ha recriminat al Govern de Sánchez.

ELECCIONS GENERALS

El líder republic ha destacat que, davant de la situació actual, amb empresonaments i líders a l'estranger, l'independentisme ha de guanyar les eleccions: "Davant d'aquest Estat i aquesta situació, no valen les excuses, només la victria".

"Podem fer que per primera vegada l'independentisme guanyi unes eleccions a Catalunya. No desaprofitem les urnes, ni els missatges que podem enviar amb els nostres vots. Treballem, escoltem, convencem, tenyim de groc el mapa de Catalunya", ha declarat la militncia.

A més, ha assegurat que el futur de Catalunya es resoldr votant i que ERC ho far possible: "Tenim la raó i tindrem la fora democrtica. Estem preparats per guanyar".