Publicat 27/1/2014 17:58:43 +01:00CET

Junqueras adverteix que el model productiu de Catalunya no pot basar-se en el "joc"

Oriol Junqueras en una comida de Asoc.Independiente de Jóvenes Empresarios
EUROPA PRESS

Argumenta que té un "valor afegit baix i poca productivitat"

BARCELONA, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha advertit aquest dilluns que no pot ser que "el model productiu de Catalunya passi pel joc" perquè, segons ha argumentat, és un sector amb un valor afegit sota i poca productivitat.

Ho ha dit en un dinar-col·loqui de l'Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (Aijec), on ha qüestionat que els llocs de treball que genera el joc o la construcció vinculada a aquest sector siguin "estables".

Un empresari del joc present a la sala ha reprotxat al líder republicà el seu posicionament contrari a aquest sector, reivindicant que la seva empresa va pagar a l'últim any 15 milions d'euros en impostos i contracta 600 persones.

Junqueras ha mantingut els seus dubtes sobre el joc i ha 'tranquil·litzat' a l'empresari afirmant que el macrocomplex d'oci vinculat al joc BCN World --que no ha esmentat explícitament en cap moment--, tindrà l'aval del Parlament gràcies als vots de CiU, PSC i PP.

El president d'ERC ha dit que el turisme massiu tampoc ha de ser el model productiu de futur de Catalunya perquè genera uns "costos d'oportunitat altíssims" a l'aigua, el medi ambient o serveis públics.

Per a Junqueras, Catalunya s'ha de centrar en el turisme de qualitat, és a dir, no en "batre cada any el rècord de turistes" sinó atreure sobretot els que més gasten, i en el sector industrial, que ha assenyalat com un dels principals damnificats de la crisi.

El Parlament va acceptar a tràmit l'octubre passat la modificació de la llei 2/1989 sobre centres recreatius turístics i d'establiment de normes en matèria de tributació, comerç i joc, que recull, entre d'altres qüestions, rebaixar els tipus impositius dels casinos del macrocomplex BCN World.

Aquesta normativa es va acceptar a tràmit amb el 'sí' de CiU i gràcies a les abstencions d'ERC, PSC i PP, i els republicans van deixar a l'aire si donaran finalment la seva aprovació definitiva d'aquesta normativa: "BCN World ni sí a qualsevol preu, ni no en qualsevol cas", ha dit llavors el diputat Pere Aragonès (ERC).

el més llegit

 1. 1

  Catalunya registra tres brots a Tarragona

 2. 2

  Excavacions a Banyoles (Girona) descobreixen un pou amb restes visigòtiques "excepcionals"

 3. 3

  Illa diu que hi ha 73 brots actius de coronavirus a Espanya

 4. 4

  Vuit detinguts a Barcelona per estafes 'online' amb mascaretes i tests de covid-19

 5. 5

  La Crida aposta per dissoldre's i sumar-se al nou partit de Puigdemont