Publicat 13/9/2019 16:00:53 +02:00CET

El judici de Torra al TSJC se celebrarà en les sessions matinals a les 9.30 hores

El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la seva intervenció en l'acte de presa de possessió del càrrec del nou membre del Consell de Garanties Estatutàries, Joan Vintró.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 13 set. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fixat aquest divendres que el judici al president de la Generalitat, Quim Torra, per presumpta desobediència per mantenir els llaços grocs dels edificis públics en campanya electoral se celebri en les sessions matinals a les 9.30 hores, el 25 i 26 de setembre.

En una diligència d'ordenació consultada per Europa Press, el TSJC informa que el judici, les dates del qual previsiblement coincidiran amb el debat de política general al Parlament, se celebrarà a la sala de vistes de la Sala Civil i Penal de l'alt tribunal.

En el cas que Torra decideixi no acudir al judici, podria celebrar-se en la seva absència tal com preveu l'article 786 de la Llei d'enjudiciament criminal (LeCrim), perquè no s'enfronta a una petició de pena de presó superior a dos anys.

En paral·lel, el TSJC ha admès a tràmit la petició de recusació que va presentar Torra contra el president de l'alt tribunal català, Jesús María Barrientos, i la magistrada Mercedes Armas, dos dels tres magistrats que han de jutjar-lo per presumpta desobediència, i ha designat com a ponent el magistrat Carlos Ramos.

Segons una providència, la Sala Civil i Penal accepta l'incident de recusació i ordena que, fins que es resolgui, Barrientos i Armas s'abstinguin de continuar coneixent de la present causa i se suspèn la seva tramitació.

Quim Torra va sol·licitar dilluns passat recusar el president del TSJC per la seva "absoluta manca d'imparcialitat" en el judici que tindrà lloc contra ell per presumpta desobediència en negar-se a retirar símbols independentistes d'edificis públics.