Publicat 5/5/2019 12:28:48 +02:00CET

A judici per publicar insults homòfobs contra l'alcalde de Sitges a Facebook

El segrest de la dona del cònsol de Mali a Barcelona, a judici
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 5 maig (EUROPA PRESS) -

La Secció Segona de l'Audiència de Barcelona jutjarà aquest dilluns un acusat de presumptament publicar insults homòfobs al mur de la pàgina de Facebook de l'Ajuntament de Sitges contra el seu alcalde, Miquel Forns, per un delicte contra l'exercici dels drets fonamentals.

El judici arrencarà a les 10 hores amb la declaració de l'acusat, R.G.M., que s'enfronta a una petició de nou mesos de presó i posteriorment declararà com a testimoni el mateix alcalde.

Segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia, el 28 d'octubre de 2017 l'acusat, "amb ànim de menysprear la dignitat sexual" de Forns, va publicar un comentari al Facebook institucional de l'Ajuntament, si bé després va demanar públicament disculpes per això i fins i tot ho va fer personalment al primer edil.

En el missatge, R.G.M. va afirmar: "Ja sap com acabarà el seu novio Puigdemont? Li portarà tabac a la presó amb els diners dels veïns de Sitges? Li deixarà el seu cul perquè gaudeixi sexualment en un vis a vis a Soto del Real?".

El seu comentari finalitzava amb el següent advertiment: "Fins que no el vegi prostituint-se al bukake i fora de l'Ajuntament no pararé".

La fiscal demana per a l'acusat, a més dels nou mesos de presó, la inhabilitació especial per a professió o oficis educatius, en l'àmbit docent, esportiu i de temps lliure, per tres anys, i una multa de 2.400 euros.