Publicat 21/3/2019 17:38:10 +01:00CET

El judici pel cas Maristes comenar aquest dilluns i les víctimes atestaran a porta tancada

Maristes Els Corts
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 21 mar� (EUROPA PRESS) -

La Secció 21 de l'Audincia de Barcelona celebrar de dilluns a dimecres vinent el judici a l'exprofessor d'educació física del Collegi dels Germans Maristes de les Corts, Joaquín Benítez per presumptes abusos sexuals a alumnes i ha acordat que els testimoniatges de les quatre víctimes siguin a porta tancada.

Segons ha informat aquest dijous el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el judici arrencar el dilluns a les 10 hores amb aquestes quatre testificals, amb la declaració d'un testimoni i de dos mossos d'Esquadra, mentre que la declaració de l'acusat, joaquín Benítez es preveu per dimarts, i el dimecres seran les conclusions i els informes.

En una interlocutria, recollida per Europa Press, l'Audincia justifica que el testimoniatge de les víctimes sigui a porta tancada perqu "els fets tenen una connotació social que pot arribar a ser estigmatitzadora, a més de ser greument atemptatoris per a la intimitat i dignitat de la persona i que a més s'havien produt quan les víctimes encara eren menors d'edat".

Davant la previsió d'expectació meditica, el tribunal considera més aconsellable que el testimoniatge es desenvolupi "en les millors condicions de tranquillitat i confiana dels testimonis", per poder garantir la presncia de l'acusat com de la seva defensa.

Benítez s'enfronta a una petició de condemna de la Fiscalia de 22 anys de presó per dos delictes d'abús sexual continuat i dos d'abús sexual, i la inhabilitació per exercir la docncia i estar en contacte amb menors durant 14 anys, a més de demanar 70.000 euros en total d'indemnització per a les quatre víctimes pels perjudicis morals que han patit.

CONCENTRACIÓ DE PROTESTA

El dilluns a les 9.30 hores s'ha convocat una manifestació a les portes de l'Audincia de Barcelona, al Palau de Justícia a l'avinguda Lluís Companys, per donar suport a les víctimes.

A més a més, les víctimes d'aquest professor han impulsat un manifest en qu recorden que 13 denúncies més de víctimes es van rebutjar per prescripció.

"En la banc dels acusats hi falta gent, no hi ha cap responsable dels Maristes i creiem que hauria d'haver estat un jutge qui determinés si eren culpables o innocents, si sabien o no, el que passava darrere de les portes de l'escola", afirma el manifest.

Recorden que la primera denúncia al professor la va interposar un pare, Manuel Barbero, quan el seu fill li va desvelar que el seu professor d'educació física l'havia estat agredint sexualment durant dos anys, dels 13 als 15 anys.

"A partir d'aquí es va destapar l'escndol, Manuel Barbero va rebre fins a gairebé 100 correus de persones que li relataven també histries d'abusos, en qu hi havien implicats almenys 12 professors, a part de Benítez i un monitor, amb un total de 43 denúncies de diferents centres", resum.

Demanen que la Fundació Champagnat, de la qual depn el centre i que est en la causa com a responsable civil subsidiria, "assumeixi la seva culpa i es responsabilitzi de tot el mal que s'ha causat, mentre els menors estaven sota la seva tutela en horari escolar i mentre les famílies pensaven que els seus fills i filles, estaven ben cuidats".

Així mateix, reclamen que la Conselleria d'Educació de la Generalitat reobri el cas i li retiri el concert educatiu a aquesta escola i a totes aquelles on s'hagi donat un cas d'abús o agressió sexual i s'hagi amagat, i que s'obri una comissió d'investigació al Parlament per depurar totes les responsabilitats.