Publicat 4/4/2019 17:51:27 +02:00CET

A judici l'exjugador del FC Barcelona Adriano per un presumpte frau de més de 600.000 euros

El Jugador Adriano Correia
FCB - Archivo

BARCELONA, 4 abr. (EUROPA PRESS) -

L'exjugador del FC Barcelona Adriano Correia ser jutjat a l'Audincia de Barcelona el dimarts 9 d'abril acusat de dos delictes contra la Hisenda Pública per valor de 646.086,09 euros, en haver ocultat els seus ingressos derivats de la cessió dels drets d'imatge els anys 2011 i 2012, quan jugava amb el club blaugrana.

Adriano s'asseur al banc dels acusats amb una petició de condemna per part de la Fiscalia de tres anys de presó i una multa total d'1,1 milions d'euros, i a més li reclamen indemnitzar la Hisenda Pública amb els 646.086,09 suposadament defraudats, segons l'escrit del fiscal que ha recollit Europa Press.

El jugador brasiler va arribar a Espanya el gener del 2005 per jugar al Sevilla FC, equip del qual va formar part fins al juliol del 2010 quan va fitxar pel FC Barcelona, i es va acollir llavors al rgim especial per a treballadors desplaats al territori espanyol, que permet tributar com a no residents l'any d'arribada i cinc més.

Adriano, que va jugar al Bara fins que al final de la temporada 2016 quan va ser traspassat al Besiktas JK, a partir del 2011 estava obligat a tributar com a resident a Espanya per la seva renda mundial, per va eludir pagar els ingressos derivats de la cessió dels seus drets d'imatge els anys 2011 i 2012.

Per fer-ho, segons el fiscal, va fer servir un doble mecanisme: va ocultar els ingressos derivats d'un contracte subscrit amb una marca esportiva l'1 d'agost del 2007 i va simular la cessió dels seus drets d'imatge "a una societat purament instrumental: Chacun sa place Comercio Internacional e Servios", creada el 2001 a Madeira.

D'aquesta manera, Adriano "va aprofitar-se de l'avantatjós rgim fiscal d'aquest territori portugus per percebre les rendes derivades de la cessió de l'explotació dels seus drets d'imatge al FC Barcelona".

Tant el jugador com el mateix club van presentar declaracions complementries i a més Adriano ha fet diversos ingressos a l'Agncia Tributria, amb els quals segons el fiscal "hauria saldat íntegrament amb la Hisenda Pública el deute que existia", i per aix demana que se li apiliqui l'atenuant de reparació del dany.