Publicat 28/11/2019 13:13

El judici als CDR que es van encadenar al TSJC el 2018 ser el 5 i 6 de febrer

Assistents a la roda de premsa d'Encausades TSJC i Alerta Solidria davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
EUROPA PRESS

El collectiu de suport als 13 encausats critica la "repressió" del dret a manifestar-se

BARCELONA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Audincia de Barcelona jutjar el 5 i 6 de febrer les 13 persones que van participar en una acció dels CDR el 23 de febrer del 2018 en la qual algunes van protestar encadenant-se a l'escalinata d'entrada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), han informat aquest dijous en una roda de premsa el collectiu Encausades TSJC i Alerta Solidria.

La Fiscalia demana dos anys i mig de presó a 11 dels encausats per presumptes desordres públics, i un any de presó per als dos encausats més per presumptes delictes de desobedincia i resistncia greu.

L'advocat d'Alerta Solidria Eduardo Cáliz ha assegurat que les penes que ha sollicitat el Ministeri Fiscal "no responen a una qüestió de política criminal, sinó a una qüestió de política en majúscules: volen reprimir el moviment independentista popular".

Ha assegurat que es vol jutjar una gent "que ha mostrat el seu malestar, el seu compromís en la lluita contra l'aplicació del 155 i l'assenyalament de la cúpula judicial" com un dels elements que va possibilitar la intervenció de l'autonomia de Catalunya, segons ell.

Ha afegit que el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), "en múltiples resolucions, ha assenyalat que segudes, talls de carrers, talls de carretera, malgrat que causen molsties a tercers, formen part de l'exercici legítim del dret de manifestació".

Una portaveu del collectiu de suport als encausats, Judit, ha llegit un manifest en el qual ha recordat que el 23 de febrer del 2018 diverses assemblees dels CDR van fer una acció de protesta que consistia a "bloquejar l'entrada del TSJC fent una seguda massiva a les escales del tribunal" i ha detallat que eren unes 250 persones, 14 de les quals van ser detingudes --entre elles un menor--.

Ha explicat que la protesta va ser contra els processos judicials relacionats amb el procés sobiranista i ha criticat que "la repressió que est patint l'independentisme popular cada vegada és més evident i flagrant", per la qual cosa ha considerat que s'est criminalitzant el dret a manifestació.

SEGONA PROTESTA DAVANT EL TRIBUNAL

Els organitzadors de la roda de premsa també han recordat que va haver-hi una segona protesta davant el TSJC el 27 de setembre del 2018, que va repetir la del febrer, i que en aquest cas no va haver-hi detencions, per sí es va obrir un procés administratiu contra deu persones.

La roda de premsa també ha servit per anunciar l'inici d'una campanya de suport als 13 encausats, amb accions com mobilitzacions a cada localitat dels acusats i una manifestació més gran a Barcelona.

En acabar la roda de premsa, uns agents dels Mossos d'Esquadra han mirat d'identificar les dues persones que han fet declaracions després d'allegar que la concentració no havia estat comunicada, per Cáliz ha rebutjat identificar-se i la portaveu d'Encausades TSJC se n'ha anat caminant sense identificar-se.

En la roda de premsa --situada a la zona central del passeig Lluís Companys-- hi ha assistit una vintena de persones amb cartells i pancartes, a més de periodistes, i els organitzadors han fet servir un faristol per collocar els micrfons dels mitjans de comunicació.

Fonts dels Mossos han informat a Europa Press que, d'acord amb la llei, les manifestacions s'han de comunicar a l'administració i que, en cas de no ser així, els agents poden aixecar un acta i identificar els possibles responsables de la concentració no comunicada.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés