Publicat 11/3/2019 17:20:41 +01:00CET

Juan Sánchez-Calero agafa el relleu de Borja Prado en la presidncia d'Endesa

Imagen de la fachada de la sede de Endesa
ENDESA

MADRID, 11 mar� (EUROPA PRESS) -

El consell d'administració d'Endesa ha proposat el nomenament de Juan Sánchez-Calero com a nou conseller independent en la propera junta general d'accionistes, com a pas previ del seu previsible nomenament com a nou president de l'energtica, per substituir així en el crrec Borja Prado, que deixar el lloc després de deu anys al capdavant de l'empresa.

Sánchez-Calero, catedrtic de Dret Mercantil per la Facultat de Dret de la Universitat Complutense de Madrid, est considerat com un dels experts espanyols més reconeguts en dret Mercantil en l'mbit nacional i internacional -especialment en dret mercantil societari, mercats financers i govern corporatiu-.

Així mateix, forma part, entre d'altres, dels consells de direcció, redacció o científics de Thomson Reuters Aranzadi, Revista del Dret de Societats, Revista de Dret Bancari i Borsari, Revista de Dret Mercantil, Revista General de Jurisprudncia i Legislació o Rassegna Giuridica dell'Energia Elettrica.

Ha participat també en tasques prelegislatives en matries com la normativa sobre Oferta Pública d'Adquisició d'Accions o la proposta de Codi Mercantil i posseeix una mplia trajectria internacional, entre d'altres activitats, per la seva participació en la International Academy Law, Comparative Law, l'European Model Company Act (EMCA) o el seu treball com a codirector del Mster de Dret dels Negocis Internacionals de la Facultat de Dret de la Universitat Complutense.

A més, director del Seminari Harvard-Complutense que té lloc anualment des del 2003 a la Harvard Law School de Massachusetts on hi participen importants professors de la universitat, juntament amb juristes espanyols i representants de destacades empreses multinacionals, en un frum de reflexió sobre qüestions jurídic-empresarials que s'analitzen des d'una doble perspectiva europea i nord-americana.

En el seu exercici professional, ha actuat des de l'any 1983 com a advocat en l'assessorament de nombroses operacions societries i del mercat de valors, i ha estat membre de tribunals arbitrals en procediments nacionals i internacionals. Així mateix, ha exercit diferents crrecs com a membre d'rgans d'administració a societats com Bancaja Inversions o Ploder.

En concret, l'rgan rector de la companyia ha proposat el nomenament de Juan Sánchez-Calero Guilarte com a conseller independent de l'empresa, ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Ara Sánchez-Calero haur de ser nomenat conseller en la propera junta general d'accionistes del proper 12 d'abril i, posteriorment, nomenat president de la companyia.