Publicat 21/11/2019 17:15:59 +01:00CET

Juan Carlos Quer incideix en les "evidències" i diu que El Chicle "va assassinar Diana "després de violar-la"

El pare i la germana de Diana Quer, Juan Carlos (centre) i Valeria Quer (dr), arribant als jutjats en la segona jornada del judici contra José Enrique Abuín Gey, àlies El Chicle, pel presumpte assassinat de la jove, a Santiago de Compostel·la.
Álvaro Ballesteros - Europa Press

SANTIAGO DE COMPOSTEL·LA, 21 nov. (EUROPA PRESS) -

El pare de Diana Quer, Juan Carlos Quer, ha destacat aquest dijous, després de la declaració dels dos equips de pèrits forenses que van analitzar l'autòpsia de la jove, que existeixen "evidències" que El Chicle "va assassinar la seva filla "després de violar-la", un crim pel qual l'acusació particular demana per a ell la presó permanent revisable.

En declaracions als mitjans després de finalitzar la vuitena sessió del judici, Juan Carlos Quer ha afirmat que "no hi ha cap dubte que la brida va ser l'arma amb la qual es va assassinar Diana, al mateix temps que ha considerat que durant aquests dies s'han mostrat "una evidència rere una altra", i que l'"únic mòbil" d'Enrique Abuín va ser el sexual.

"Desafortunadament, després de 500 dies, no pot haver-hi una evidència al 100 per cent, però tots, els dos equips de forenses, tenen la certesa que va ser així", ha dit el pare de Diana que ha al·ludit al Teorema de Bayes que apunta que aquesta va ser la motivació en un 99,9% de certesa. "No la va portar a missa, la va assassinar després de violar-la", ha finalitzat.

En la mateixa línia, el lletrat de l'acusació, Ricardo Pérez Lama, ha defensat l'aplicació del Teorema de Bayes, que mai s'ha fet servir en un procediment penal d'aquestes característiques a Espanya i que, ha destacat, "és un mètode científic i, en conseqüència, és vàlid".

També ha al·ludit als suposats signes d'agressió sexual que va trobar el forense que va examinar l'autòpsia a petició de la família, uns indicis que no comparteix l'altre equip de forenses. No obstant això, Pérez Lama ha recordat que també aquest equip "diu que, per ells, tot apunta en una única direcció, que hi ha hagut un crim sexual".