Publicat 19/11/2019 16:48:37 +01:00CET

La jove que acusa 'La Manada' es mostra "contundent" en ratificar la denúncia d'abusos sexuals

Vista dels quatre membres de La Manada, Alfonso Jesús Cabezuelo, José Ángel Pieza, Antonio Manuel Guerrero i Jesús Escudero durant el judici pels fets que van tenir lloc a Pozoblanco.
Pool

CÒRDOVA, 19 nov. (EUROPA PRESS) -

La jove que va denunciar els quatre membres del grup de WhatsApp de 'La Manada' per suposats abusos sexuals a la localitat cordovesa de Pozoblanco s'ha mostrat "clara i concisa" en la declaració, en la qual ha ratificat la denúncia interposada després de conèixer el vídeo per la Policia Foral de Navarra.

Així ho han confirmat des de l'acusació particular, al mateix temps que han assenyalat que la jove ha estat "contundent", tot i que ha admès que en un primer moment no va recordar els fets al cotxe, però després en va ser conscient gràcies a l'enregistrament de vídeo.

Passades les 11,00 hores de dimarts ha començat la declaració de la víctima a porta tancada, que ha durat una hora, i desenes de dones, convocades per la Plataforma Cordovesa contra la Violència a les Dones s'han concentrat a les portes de la Ciutat de la Justícia em senyal de suport a la jove.

Sobre aquest assumpte, les dones han llançat diferents missatges que destacaven "no estàs sola, aquí hi ha la teva manada", alhora que han subratllat que "no és un cas aïllat, que això es diu patriarcat". D'aquesta manera, han condemnat "totes les violències masclistes que ens trobem amb una justícia patriarcal, que no és conscient que hi ha moltes formes d'intimidació i violència pel simple fet de ser dona".

Els quatre processaments s'han acollit aquest dilluns al seu dret de no declarar davant del jutge del Jutjat penal número 1 de Còrdova, Luis Javier Santos, després de mantenir que són "innocents" dels fets. Mentre, el magistrat ha acordat postposar fins a la sentència la decisió sobre la nul·litat o no del vídeo que van gravar els quatre acusats sobre els fets.

Els fets van tenir lloc la nit de l'1 de maig del 2016 i es van fer públics el setembre del 2016 en la investigació de la causa que tenia lloc a Pamplona i en la qual estaven implicats els quatre acusats en aquest cas i un membre més del grup esmentat, fets pels quals ja estan a la presó.