Publicat 12/6/2019 14:10:43 +02:00CET

Josep Ramon Bosch renuncia a la presidència de SCC i l'entitat renovarà la direcció el 26 de juny

Av.- Josep Ramon Bosch renuncia a la presidència de SCC i es renovarà l'adreça el 26 de juny
EUROPA PRESS

Assegura que dues auditories internes demostren que no hi ha hagut "malversació" en l'entitat

BARCELONA, 12 juny (EUROPA PRESS) -

El president de Societat Civil Catalana (SCC), Josep Ramon Bosch, ha renunciat a la presidència de l'entitat i ha convocat una assemblea extraordinària de socis el 26 de juny en la qual formalitzarà la seva dimissió i s'elegirà una nova junta directiva.

Ho ha anunciat aquest dimecres en roda de premsa, en la qual ha afirmat que deixa l'entitat perquè considera que ha complert l'"encàrrec" que va rebre quan va ser elegit president de SCC al gener, en la que ha estat la seva segona etapa al capdavant de l'entitat després de liderar-la entre el 2014 i 2016.

Bosch ha donat per tancada la crisi interna de SCC que es va produir a finals de l'any passat i ha explicat que en l'assemblea del 26 de juny es presentarà una reforma dels estatuts i dues auditories internes que demostren que no s'ha produït "ni malversació ni irregularitats" en la gestió de l'entitat.

Ha apuntat que arran d'aquesta crisi l'entitat va perdre el 20% dels seus socis, però que des de l'última assemblea de socis al març i la nova estratègia que van adoptar han aconseguit recuperar "molts socis nous".

En l'assemblea extraordinària del 26 de maig s'elegiran els quinze membres que formaran la nova junta directiva de SCC, però encara no s'ha tancat si el president de l'entitat s'elegirà en l'assemblea o el decidirà la nova direcció posteriorment.

Aquest dia també es reformaran els estatuts de l'entitat per enfortir l'estructura territorial i sectorial, però mantindran l'estratègia que es va aprovar al març que té l'objectiu de generar un nou relat per "mirar d'arribar al màxim de gent catalanoparlant".

En aquest sentit, Bosch ha assegurat que la nova direcció de l'entitat haurà d'assumir aquesta nova línia estratègica perquè es va aprovar per a un termini de dos anys.

Així mateix, ha reconegut que dins de SCC hi ha diferents "famílies" ideològiques i que ara mateix estan en un procés de diàleg entre elles per aconseguir una direcció que generi consens dins de l'entitat.

NOVA CATALANITAT

Bosch ha defensat la necessitat de superar els "blocs" a Catalunya i treballar per aconseguir la convivència, de manera que aposta per generar una nova consciència de catalanitat dins d'un projecte comú d'Espanya.

Ha subratllat que la solució a Catalunya "no passa per atorgar a Catalunya més competències, sinó per treballar amb la millor tradició del catalanisme polític".