Publicat 29/09/2019 10:20CET

Josep González (Pimec) aposta per aprofundir en la "unitat d'acció" amb Foment del Treball

El president de Pimec, Josep González
EUROPA PRESS

Critica la falta de Pressupostos catalans i estatals

BARCELONA, 29 set. (EUROPA PRESS) -

El president de Pimec, Josep González, aposta per aprofundir en la "unitat d'acció" amb Foment del Treball, després d'aconseguir el mar l'acord sobre la representativitat empresarial d'ambdues patronals.

"Les patronals, com fan els sindicats, també han d'intentar que tots aquells temes que ens siguin comuns els puguem defensar conjuntament", ha exposat en una entrevista d'Europa Press.

González advoca per establir una "dinmica" de reunions sistemtiques amb l'organització liderada per Josep Sánchez Llibre i abordar les qüestions que afecten les empreses catalanes.

Desitja entrar "en una fase més franca" de trobades amb Foment del Treball, malgrat que ha remarcat que ja tenen contactes en diferents espais institucionals en els quals coincideixen.

El president de Pimec ha recalcat que aquesta unitat d'acció no té per qu implicar que no hi hagi aspectes que ambdues patronals vegin "diferents", ja que ambdues patronals tenen plantejaments diferents, diu.

ELS EMPRESARIS HAN D'OPINAR MÉS

Per a ell, les organitzacions empresarials han de ser més capaces de donar la seva opinió; sobretot, davant un context en el qual no s'aproven Pressupostos catalans ni estatals i davant un Executiu en funcions: "Els empresaris hauríem d'opinar més".

González ha subratllat que s'han d'aprovar pressupostos tant a nivell estatal com a Catalunya i que tenir-los prorrogats des de fa anys "afecta negativament" a grans empreses i pimes perqu s'aturen inversions, no es desenvolupen projectes ni s'impulsen canvis legislatius i fiscals.

"Els pressupostos són pressuposats", ha emfatitzat González, i ha demanat apartar diferncies polítiques i interessos de partit i mirar a llarg termini per aprovar els comptes.

El representant empresarial ha valorat que el context polític actual es caracteritza per l'existncia de múltiples i diferents partits que han de pactar perqu "no hi ha majories".

Sobre els Pressupostos catalans, González ha dit que hauran d'abordar qüestions com el Pacte Nacional per la Indústria, infraestructures com la connexió de Lleida i el Port de Tarragona, i el desplegament de la fibra als polígons industrials: "Parlem de 5G, per tenim polígons en els quals no hi ha fibra".

DESACCELERACIÓ, NO RECESSIÓ

El president de Pimec ha subratllat que encara no existeixen indicis per poder parlar que s'est produint una recessió en l'economia, encara que sí afirma que est comenant una desacceleració i que pot agreujar-se amb les relacions els Estats Units-la Xina i el Brexit.

"No veig que avui puguem parlar de recessió ni molt menys. Crec que que no hi ha indicadors de recessió, per sí que hem d'admetre que hi ha una desacceleració de l'economia", ha valorat.

González ha criticat que certs economistes alarmin sobre la situació econmica i els ha demanat "certa cautela" per evitar que els empresaris es preocupin i es tirin enrere per emprendre projectes i fer inversions.

"Est molt bé fer teories, per una teoria pot afectar a projectes que són a punt de comenar", ha advertit.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés