Publicat 29/9/2019 10:20:46CET

Josep González (Pimec) aposta per aprofundir en la "unitat d'acció" amb Foment del Treball

El president de Pimec, Josep González
EUROPA PRESS

Critica la falta de Pressupostos catalans i estatals

BARCELONA, 29 Set. (EUROPA PRESS) -

El president de Pimec, Josep González, aposta per aprofundir en la "unitat d'acció" amb Foment del Treball, després d'aconseguir el març l'acord sobre la representativitat empresarial d'ambdues patronals.

"Les patronals, com fan els sindicats, també han d'intentar que tots aquells temes que ens siguin comuns els puguem defensar conjuntament", ha exposat en una entrevista d'Europa Press.

González advoca per establir una "dinàmica" de reunions sistemàtiques amb l'organització liderada per Josep Sánchez Llibre i abordar les qüestions que afecten les empreses catalanes.

Desitja entrar "en una fase més franca" de trobades amb Foment del Treball, malgrat que ha remarcat que ja tenen contactes en diferents espais institucionals en els quals coincideixen.

El president de Pimec ha recalcat que aquesta unitat d'acció no té per què implicar que no hi hagi aspectes que ambdues patronals vegin "diferents", ja que ambdues patronals tenen plantejaments diferents, diu.

ELS EMPRESARIS HAN D'OPINAR MÉS

Per a ell, les organitzacions empresarials han de ser més capaces de donar la seva opinió; sobretot, davant un context en el qual no s'aproven Pressupostos catalans ni estatals i davant un Executiu en funcions: "Els empresaris hauríem d'opinar més".

González ha subratllat que s'han d'aprovar pressupostos tant a nivell estatal com a Catalunya i que tenir-los prorrogats des de fa anys "afecta negativament" a grans empreses i pimes perquè s'aturen inversions, no es desenvolupen projectes ni s'impulsen canvis legislatius i fiscals.

"Els pressupostos són pressuposats", ha emfatitzat González, i ha demanat apartar diferències polítiques i interessos de partit i mirar a llarg termini per aprovar els comptes.

El representant empresarial ha valorat que el context polític actual es caracteritza per l'existència de múltiples i diferents partits que han de pactar perquè "no hi ha majories".

Sobre els Pressupostos catalans, González ha dit que hauran d'abordar qüestions com el Pacte Nacional per la Indústria, infraestructures com la connexió de Lleida i el Port de Tarragona, i el desplegament de la fibra als polígons industrials: "Parlem de 5G, però tenim polígons en els quals no hi ha fibra".

DESACCELERACIÓ, NO RECESSIÓ

El president de Pimec ha subratllat que encara no existeixen indicis per poder parlar que s'està produint una recessió en l'economia, encara que sí afirma que està començant una desacceleració i que pot agreujar-se amb les relacions els Estats Units-la Xina i el Brexit.

"No veig que avui puguem parlar de recessió ni molt menys. Crec que que no hi ha indicadors de recessió, però sí que hem d'admetre que hi ha una desacceleració de l'economia", ha valorat.

González ha criticat que certs economistes alarmin sobre la situació econòmica i els ha demanat "certa cautela" per evitar que els empresaris es preocupin i es tirin enrere per emprendre projectes i fer inversions.

"Està molt bé fer teories, però una teoria pot afectar a projectes que són a punt de començar", ha advertit.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.