Publicat 15/4/2019 16:47:07 +02:00CET

Josep Borrell es reuneix amb els cònsols a Barcelona i no aborden el procés sobiranista

EUROPA PRESS

Rebutja les accions contra els candidats en campanya i els qui mostren "benevolncia"

BARCELONA, 15 abr. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Exteriors, Josep Borrell, s'ha reunit aquest dilluns amb els cnsols de carrera destinats a Barcelona, a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya, i després ha esmorzat amb ells i amb els cnsols honoraris, en un hotel de la ciutat.

En declaracions abans de l'esmorzar juntament amb la delegada del Govern espanyol, Teresa Cunillera, el ministre ha respost als periodistes que no ha transms als cnsols cap missatge sobre el procés sobiranista durant la reunió.

Ha explicat que a Barcelona hi ha actualment 96 cnsols, entre els que són de carrera --enviats pels seus respectius governs-- i els que són honoraris, amb funcions una mica més limitades.

Fonts coneixedores de la reunió han explicat a Europa Press que Borrell s'ha posat a la seva disposició pel que necessitin i que després hi ha hagut un torn de preguntes sobre assumptes diversos que afecten oficines i ciutadans dels respectius pasos, sense abordar-se el procés sobiranista.

LES ENQUESTES ELECTORALS

Pel que fa a les enquestes que donen la victria al PSOE el 28A, ha dit que les enquestes no tenen actualment gran capacitat per predir resultats, i menys el nombre d'escons: "L'electorat est fragmentat i hi ha un gran nombre d'indecisos. Jo em prenc les dades amb cura".

Sobre la campanya, el ministre socialista ha rebutjat qualsevol intent d'impedir els actes dels candidats, i ha demanat "condemnar els qui mostren benevolncia o comprensió" amb aquests fets.

"La meva absoluta condemna i rebuig a qualsevol intent d'impedir que hi hagi candidats que no es puguin expressar lliurement. Em fa pena que un candidat no pugui expressar-se en una universitat o un mercat", ha afegit.

Ha defensat que cadascú té unes idees i que tots han de ser capaos de defensar-les: "També condemno els qui mostren benevolncia o comprensió. Diuen 'Bé...'. No. Bé, no", i ha insistit que no li sembla bé que no es deixi contrastar idees.

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 4. 4

  Podem demana inspeccions als centres de treball de Lleida per evitar contagis

 5. 5

  La jutgessa no ratifica el nou confinament a diversos municipis de Lleida