Josep Borrell es reuneix amb els cònsols a Barcelona i no aborden el procés sobiranista

Publicat 15/4/2019 16:47:07CET
EUROPA PRESS

Rebutja les accions contra els candidats en campanya i els qui mostren "benevolència"

BARCELONA, 15 abr. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Exteriors, Josep Borrell, s'ha reunit aquest dilluns amb els cònsols de carrera destinats a Barcelona, a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya, i després ha esmorzat amb ells i amb els cònsols honoraris, en un hotel de la ciutat.

En declaracions abans de l'esmorzar juntament amb la delegada del Govern espanyol, Teresa Cunillera, el ministre ha respost als periodistes que no ha transmès als cònsols cap missatge sobre el procés sobiranista durant la reunió.

Ha explicat que a Barcelona hi ha actualment 96 cònsols, entre els que són de carrera --enviats pels seus respectius governs-- i els que són honoraris, amb funcions una mica més limitades.

Fonts coneixedores de la reunió han explicat a Europa Press que Borrell s'ha posat a la seva disposició pel que necessitin i que després hi ha hagut un torn de preguntes sobre assumptes diversos que afecten oficines i ciutadans dels respectius països, sense abordar-se el procés sobiranista.

LES ENQUESTES ELECTORALS

Pel que fa a les enquestes que donen la victòria al PSOE el 28A, ha dit que les enquestes no tenen actualment gran capacitat per predir resultats, i menys el nombre d'escons: "L'electorat està fragmentat i hi ha un gran nombre d'indecisos. Jo em prenc les dades amb cura".

Sobre la campanya, el ministre socialista ha rebutjat qualsevol intent d'impedir els actes dels candidats, i ha demanat "condemnar els qui mostren benevolència o comprensió" amb aquests fets.

"La meva absoluta condemna i rebuig a qualsevol intent d'impedir que hi hagi candidats que no es puguin expressar lliurement. Em fa pena que un candidat no pugui expressar-se en una universitat o un mercat", ha afegit.

Ha defensat que cadascú té unes idees i que tots han de ser capaços de defensar-les: "També condemno els qui mostren benevolència o comprensió. Diuen 'Bé...'. No. Bé, no", i ha insistit que no li sembla bé que no es deixi contrastar idees.