Publicat 24/8/2019 15:32:51 +02:00CET

La jornada de vagues al Prat avança sense incidències malgrat les cancel·lacions

Cues en l'Aeroport de Barcelona
EUROPA PRESS

EL PRAT DE LLOBREGAT (BARCELONA), 24 ago. (EUROPA PRESS) -

El primer dia de vagues simultànies a l'aeroport de Barcelona --del personal de terra d'Iberia i dels vigilants de seguretat--s'ha desenvolupat sense incidències fins al migdia d'aquest dissabte, encara que l'atur ha provocat diverses cancel·lacions.

Fonts d'Aena han confirmat a Europa Press que no s'han cancel·lat més vols a part dels ja previstos i que les cues per al control de seguretat no han excedit els 15 minuts al llarg del matí.

Les mateixes fonts han destacat que les aerolínies que han cancel·lat vols han avisat els usuaris afectats amb antelació, per la qual cosa tampoc s'han format cues en els mostradors de reclamació.

Aquest dissabte operen uns 1.000 vols a l'aeroport de Barcelona i Vueling ha cancel·lat 46 vols, mentre que Iberia n'ha anul·lat sis, han informat fonts d'aquesta última companyia a Europa Press.

Per a aquest diumenge està prevista l'operació de 1.075 vols i s'han cancel·lat 66 de Vueling i sis d'Iberia.

DUES VAGUES

Aquest cap de setmana coincideixen a l'aeroport de Barcelona les vagues del personal de terra d'Iberia i del personal de seguretat de la infraestructura, servei adjudicat a Trablisa des de 2018.

Els empleats de Trablisa estan en vaga indefinida des del 9 d'agost per reclamar millores en les condicions laborals i salarials, i per als controls de seguretat s'han establert uns serveis mínims del 90%.

Els treballadors de terra d'Iberia ja van fer vaga el dissabte 27 i el diumenge 28 de juliol, i han convocat noves mobilitzacions per a aquest dissabte i diumenge, i per al divendres 30 agost i el dissabte 31 d'agost.

Els serveis mínims per al personal de terra són del 53% per a vols nacionals i internacionals amb alternatives de desplaçament de més de cinc hores en transport públic; 32% per a vols nacionals a la península amb alternatives de menys de cinc hores, i 100% per a vols a les illes.