Publicat 23/10/2021 14:09

Jorge Brown (Advanced Leadership Foundation): "Barcelona ha de canviar el tipus de turisme que rep"

El vicepresident d'Advanced Leadership Foundation (ALF), Jorge Brown,
ADVANCED LEADERSHIP FOUNDATION (ALF)

El Future of Tourism World Summit se celebrar els dies 26 i 27 d'octubre a la Llotja de Mar (Barcelona)

BARCELONA, 23 oct. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident d'Advanced Leadership Foundation (ALF), Jorge Brown, fundació que coorganitza el Future of Tourism World Summit (FTWS) amb l'Organització Mundial del Turisme (OMT) i la Fundació Incyde, ha expressat que "Barcelona ha de canviar el tipus de turisme que rep i tenir una posició principal en el debat de l'era postcovid".

Així ho ha destacat en declaracions a Europa Press en el marc de la celebració del FTWS, un frum de debat internacional que se celebrar els dies 26 i 27 d'octubre a La Llotja de Mar (Barcelona) per aconseguir un nou model de turisme més tic i sostenible, per cercar solucions als desafiaments del sector després de la pandmia i impulsar Barcelona com a referent.

"És una de les tres ciutats més importants en turisme de tot Europa i per aix és clau per fer la cimera", segons ha destacat Brown, qui ha posat mfasi en el suport rebut de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona.

Brown ha assenyalat que "Barcelona ha vist una caiguda del turisme en favor d'altres ciutats en els últims anys i també ha perdut visibilitat sobre la seva gran oferta turística", motiu pel qual --amb la Declaració de Barcelona i a través de diversos debats-- se li vol donar importncia davant dels prenedors de decisions d'arreu del món.

80 PONENTS DE 70 PASOS

L'elecció de fer l'esdeveniment a Barcelona també est relacionada amb que, "a Espanya, és l'exemple absolut de l'impacte de la covid-19 sobre les economies locals", amb un sector turístic que representa un 12% del PIB de manera directa i fins a un 35% de manera indirecta.

"Clarament, el que s'ha de pensar és quin tipus de turisme es vol, com es pretén atreure i integrar i cap a on es vol dirigir", ha destacat Brown, qui veu en la pandmia una increble oportunitat per fer aquest esdeveniment, que passar a fer-se anualment.

De fet, ser el primer gran esdeveniment presencial a Espanya sobre el turisme després de la pandmia, amb més de 80 ponents de 70 pasos de manera telemtica i presencial, i Advanced Leadership Foundation prendr partit "per promoure i generar nous tipus de lideratges en el sector".

Brown ha avanat que el turisme del futur s'hauria de centrar en la seguretat i la confiana sanitries, la certesa de fer viure "experincies úniques, segures i sostenibles" i a retenir el turista cultural amb una despesa mitjana elevada en comptes d'un turista problemtic i de baix cost, entre d'altres aspectes.

UN TURISME SOSTENIBLE

Un dels principals temes que s'abordaran ser la sostenibilitat en el model de turisme del futur, que procurar compensar l'impacte en el medi ambient dels desplaaments, "debat en qu Catalunya i Barcelona estan al capdavant", segons Brown.

Sobre la possible ampliació de l'Aeroport de Barcelona-El Prat, ha dit que "és un debat absolutament local i polític", si bé ha reconegut que les infraestructures impacten de manera claríssima en el desenvolupament econmic del territori i dels ciutadans.

"Barcelona ara mateix té una possibilitat enorme de convertir-se en referent, no només del Mediterrani sinó d'iberoamrica", i ha afegit que la cimera abordar la temtica en un debat d'aviació comercial amb la participació del president d'Aena, Maurici Lucena.

NOU FONS DE COMPENSACIÓ MEDIAMBIENTAL

En referncia a la sostenibilitat, Brown ha avanat que en el FTWS s'anunciar la creació d'un nou fons d'inversió de compensació de carboni per al món del turisme i per als oceans --relacionat amb el fons verd de les Nacions Unides-- i que cerca obtenir resultats molt a curt termini, entre 10 i 30 anys d'ara endavant.

"Permetr la compensació mitjanant remediació dels danys ambientals. Es tracta d'una manera de pensar sobre que cadascun dels viatges i consums comporta un impacte de carboni determinat. A més, involucrar tant els estats com els turistes", ha concretat.

D'aquesta manera --ha matisat--, la tona de carboni que avui es paga a entre 40 i 50 euros a la Unió Europea (UE), en deu anys passar a costar 400 euros, "i els models de negoci actuals ja no seran rendibles".

Altres aspectes a reconsiderar seran garantir una distribució més justa dels beneficis del turisme, "incloent tota comunitat", i la creació d'una economia turística més resilient en qüestions socials.

La Fundació Advanced Leadership (ALF) és una organització internacional sense nim de lucre amb seu a Washington i presncia a 10 pasos, i té l'objectiu de fomentar i promoure el desenvolupament dels futurs líders empresarials, polítics i socials a través de cimeres de lideratge conferncies o programes executius arreu del món.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés