Actualitzat 10/3/2020 11:57:08 +00:00 CET

Jordi Turull arriba a Terrassa per treballar entre aplaudiments i abraçades

DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

És l'últim pres del procés que surt en aplicació del 100.2 del règim penitenciari

TERRASSA (BARCELONA), 10 mar? (EUROPA PRESS) -

L'exconseller de la Presidència de la Generalitat Jordi Turull ha arribat aquest dimarts tocades les 9.20 hores al despatx d'advocats Badia de Terrassa (Barcelona) entre aplaudiments i abraçades de la gent.

Han rebut el polític de JxCat a l'exterior del seu nou lloc de feina unes cent persones que li han fet un un passadís a la plaça Vella al crit de 'Llibertat', algunes del seu municipi, Parets del Vallès (Barcelona), i s'ha abraçat a moltes.

Quan ha arribat, també l'esperaven companys de partit com Eduard Pujol, Albert Batet, i la portaveu de JxCat a l'Ajuntament de Terrassa i parella de Josep Rull, Meritxell Lluís.

Turull ha sortit a les 8.10 de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona) acompanyat de la seva dona, Blanca Bragulat, i d'una de les seves filles.

El dirigent de JxCat, que es troba pres i condemnat a 12 anys de presó per sedició i malversació, ha pogut anar a treballar acollint-se a l'article 100.2 del règim penitenciari.

Turull, que és llicenciat en dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), treballarà d'advocat especialista en dret públic al despatx Badia de Terrassa, i és el segon líder del procés empresonat que treballa en aquest municipi proper a la presó, després de Josep Rull.

"NO ÉS NI MOLT MENYS LLIBERTAT"

Turull podrà estar fora del centre durant 12 hores al dia, cinc dies a la setmana, i és l'últim pres de l'1-O que surt de la presó en aplicació de l'article que permet flexibilitzar el règim de presó tot i que està classificat en segon grau.

Poc després de sortir de la presó ha publicat al seu Twitter que sortir a treballar per primera vegada després de tants dies a la presó "no és ni molt menys la llibertat".

"Surto carregat d'infinita gratitud a tantes persones per tant i amb les conviccions i el compromís polític intactes", ha afegit a la xarxa social.