Publicat 19/02/2015 19:00

Jordi Roca prepararà arròs d'anguila i crema catalana a 8.000 metres d'altura

Carlos Soria y Jordi Roca preparados para la Expedición al Annapurna
EXPEDICIÓN BBVA

MADRID, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

Els germans Roca del Celler de Can Roca han dissenyat el menú que l'Expedició BBVA de l'alpinista Carlos Soria portarà als camps d'altura de l'Annapurna (8.091 metres) a la serralada de l'Himàlaia.

El mateix Jordi Roca serà l'encarregat d'elaborar-los, ja que acompanyarà l'expedició fins al camp base i visitarà el projecte solidari de BBVA a l'escola de Sama, als peus del Manaslu al Nepal.

L'alpinista, que acaba de complir 76 anys, afronta un dels reptes més ambiciosos de la seva carrera esportiva i intentarà trepitjar els cims de l'Annapurna i el Dhaulagiri aquesta primavera.

Soria i l'Expedició BBVA el 2015 comptaran amb Jordi Roca, responsable de la cuina dolça del restaurant el Celler de Can Roca i considerat el 2014 com el millor reboster del món.

UN MENÚ D'ALTURA

El menú, variat i molt energètic des del punt de vista nutricional, pretén traslladar l'esperit i les elaboracions pròpies del Celler de Can Roca a l'Himàlaia nepalès.

En aquest sentit, no hi faltaran els plats de gran tradició catalana com l'escudella, els canelons d'albergínia o la mateixa crema catalana.

Cuscús de cérvol, crema de carbassa amb nou anisada, arepa amb 'tinga' de pollastre, arròs d'anguila, pera fumada o gingebre confitat seran alguns dels plats que també podran degustar els membres de l'Expedició BBVA.

Roca, coneixedor que l'all és un dels ingredients més estimats per Soria, ha volgut homenatjar-lo amb una elaboració molt especial d'una compota d'all negre.

CUINAR EN SITUACIONS LÍMIT

El reboster català aprofitarà el viatge per endinsar-se en el món de la cuina nepalesa; Nathi Sherpa, cuiner en les últimes Expedicions BBVA i protagonista del llibre 'Receptes de cuina per a situacions límit', farà d'amfitrió al reconegut xef.

Roca i Yunju Choi, cuinera coreana del departament d'investigació del Celler de Can Roca, porten treballant durant mesos en l'elaboració i preparació de diferents aliments liofilitzats.

"Per nosaltres ha estat tot un repte dissenyar productes que conservin el nivell de la nostra cuina tot i les condicions en les quals es cuina en l'altitud", ha assenyalat el xef.

L'alpinista ha visitat en els últims mesos el Celler de Can Roca, a Girona, per intercanviar impressions amb Jordi Roca i el seu equip: "Era important que Jordi sabés les condicions reals del camp base. Nathi, el nostre cuiner, utilitza bidons amb gel per conservar la carn, fabrica forns amb olles i pedres calentes, coses a les quals no deuen estar acostumats en el millor restaurant del món", ha explicat l'alpinista.

I és que a l'hora d'afrontar un cim com l'Annapurna l'alimentació i la hidratació són fonamentals: "Fins ara, el nostre cuiner ens cuidava i ens preparava plats excel·lents, però tenir Jordi Roca serà tot un luxe", ha conclòs l'esportista.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés