Publicat 17/1/2014 18:19:13 +01:00CET

Jordi Pujol sosté que l'atac a la "identitat" ha encoratjat l'auge independentista

Jordi Pujol
EUROPA PRESS

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha sostingut aquest divendres que l'atac contra "les bases de la identitat" catalana per part de l'Estat és el principal argument que explica l'auge de l'independentisme a Catalunya els últims anys.

En un editorial del Cercle d'Estudis Jordi Pujol recollit per Europa Press titulat 'Com hem arribat fins aquí?', l'expresident atribueix a l'intent de "dissoldre la personalitat de Catalunya" que cada vegada més catalans diguin que votarien sí a la independència.

Pujol ha defensat que, malgrat que el món s'ha globalitzat, a la gent li cal disposar "d'aquella eina col·lectiva i cultural i de mentalitat que és el mateix país, la pròpia identitat", per la qual cosa un poble no pot renunciar a defensar-la.

Un canvi regressiu en camp de l'ensenyament "no pot ser acceptat", ha continuat l'expresident de la Generalitat, que ha lamentat també la voluntat recentralitzadora practicada, segons la seva opinió, per l'Estat.

Pujol ha esgrimit que l'ascens de l'independentisme s'explica també per causes econòmiques, i ha considerat evident "l'ofec financer que l'Estat practica contra Catalunya".