Publicat 11/7/2020 20:08:46 +02:00CET

Jordi Cuixart: "El nostre límit mai més no pot ser ni la presó ni l'exili"

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, dirigeix un missatge en video als socis de l'entitat en el dia que compleix 1.000 dies de presó, l'11/7/2020
ÒMNIUM CULTURAL

Publica un missatge en video per als socis d'Òmnium en complir 1.000 dies de presó

BARCELONA, 11 jul. (EUROPA PRESS) -

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha defensat aquest dissabte l'1-O i ha demanat seguir reivindicant-lo: "Passi el que passi, el nostre límit mai més no pot ser ni la presó ni l'exili".

Ha publicat un video amb un breu discurs dirigit als socis de l'entitat el dia en què compleix 1.000 dies de presó per l'1-O, com l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez.

En la seva primera aparició des que va entrar a la presó, el 16 d'octubre de 2017, Cuixart ha dit textualment que seguirà defensant la lluita no violenta i la desobediència civil per transformar la societat: "Estem veient que passa a tot el món".

"Ni la violència institucional ni la presó segrestaran la mobilització social ni la voluntat democràtica del poble de Catalunya", ha afegit.

Ho ha justificat "per la dignitat dels 1.000 ferits de l'1 d'Octubre, pels més de 2.500 represaliats i perquè aquesta és la voluntat del conjunt de la societat catalana".

"HO TORNAREM A FER"

"Ho tornarem a fer. I no tinc cap dubte: ho farem per amor a la vida i a la llibertat", ha assegurat Cuixart, i ha afegit que no guarda rancor cap a ningú.

"Seguim exercint drets humans condemnats per l'Estat espanyol, acusant directament la monarquia, símbol dels poders de l'Estat, i denunciant el món sencer la injustícia, la corrupció, la impunitat" que Cuixart veu a Espanya, on assegura que hi ha fallida democràtica, social i econòmica.

També ha explicat que un dels seus aprenentatges de 1.000 dies empresonat és que "cal treballar per una cultura que ha de ser valenta i transgressora", i també ha dit que porta 1.000 dies de presó per ser el president d'Òmnium.

"Un dels meus objectius ha estat mantenir la serenitat i la determinació per sortir de la presó com a president de l'entitat. Per no cedir al xantatge de l'Estat", ha dit.

I ha advertit que "l'Estat espanyol no decidirà mai qui és el president d'Òmnium Cultural, perquè ni Franco va poder acabar amb Òmnium".

503412.1.260.149.20200711200846
Vídeo de la noticia