Publicat 6/12/2019 11:37:06 +01:00CET

Jordi Cuixart: "La Constitució que no defensa els drets dels seus conciutadans es converteix en una mordassa"

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en una foto d'arxiu.
SEÑAL DE TV DEL TRIBUNAL SUPREMO - Archivo

BARCELONA, 6 des. (EUROPA PRESS) -

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha afirmat aquest divendres que "la Constitució que no defensa els seus conciutadans es converteix en una mordassa" i que perseguir els qui qüestionen les lleis contradiu l'esperit de qualsevol constitució democràtica.

"780 dies després que els poders de l'Estat ens empresonessin en nom de l'article 2 de la Constitució i en un dia com el d'avui, l'única cosa a celebrar és que seguim lluitant per la llibertat, la cultura i la defensa dels drets humans", ha assegurat en una carta als socis d'Òmnium que ha recollit Europa Press.

Cuixart ha criticat que la Carta Magna "suposadament havia de garantir els drets i les llibertats dels ciutadans és avui l'excusa ideal per retallar drets fonamentals".

Segons ell, "la farsa ha quedat del tot desemmascarada", perquè s'incompleixen sistemàticament drets fonamentals --com el dret a l'habitatge, ha destacat--, i es condemna la protesta que permet protegir-los, ha afirmat.

"La realitat és que, mentre l'extrema dreta ocupa la vicepresidència del Congrés, a les últimes eleccions es va negar el dret a vot a cinc milions de ciutadans pel seu lloc de naixement", i ha afegit que l'Estat i els partits catalans han de tenir clar que no renunciaran mai al dret d'autodeterminació.