Publicat 12/10/2019 17:15:50 +02:00CET

Jordà afirma que els comitès de cogestió pesquera són un model "pioner"

La consellera d'Agricultura, Ganaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, durant la inauguració del Fòrum de Cogestió Pesquera de Catalunya.
GENERALITAT DE CATALUNYA

Obre el I Fòrum de Cogestió Pesquera de Catalunya del Saló Nàutic de Barcelona

BARCELONA, 12 oct. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Teresa Jordà, ha afirmat aquest dissabte que els comitès de cogestió pesquera són un model "pioner a Catalunya, Espanya, Europa i el món", ha informat el Govern en un comunicat.

Després d'inaugurar-se el I Fòrum de Cogestió Pesquera de Catalunya del Saló Nàutic de Fira de Barcelona, s'ha presentat l'Institut Català de Recerca per a la Governança del Mar que té un ambiciós programa de mostreig destinat a donar suport científic als plans de gestió.

La cogestió pesquera és un model de gestió que ha estat impulsat per la Conselleria d'Agricultura i que es basa en l'apoderament dels actors a través de comitès territorials formats per pescadors, científics, ONG i la mateixa administració.

A Catalunya hi ha actualment cinc comitès de cogestió: el de la modalitat del sonso, el del peix blau de l'Empordà (Girona), el de la sèpia de Pals i Roses (Girona), el del cranc blau de les Terres de l'Ebre (Tarragona), i el del polp comú de la Catalunya central, i aviat es constituirà el comitè del mateix polp en les Terres de l'Ebre.

Jordà ha assegurat que l'objectiu d'aquests comitès és "incrementar el valor" de les pesqueres que es gestionin seguint aquest model, a més d'incorporar mecanismes per promocionar el seu producte.

També ha recordat que s'ha d'emmarcar aquest model de gestió dins de l'Estratègia Marítima de Catalunya (EMC), òrgan que "estructura i ofereix coherència a les polítiques de l'administració de la Generalitat".