Publicat 13/12/2019 11:14:23 +01:00CET

Johnson proclama que el poble britànic ha votat de manera "irrefutable" i "indiscutible" pel Brexit

Boris Johnson
Gareth Fuller/PA Wire/dpa

LONDRES, 13 des. (EUROPA PRESS) -

El líder del Partit Conservador i primer ministre britànic, Boris Johnson, ha assegurat aquest divendres, després de la seva victòria en les eleccions legislatives, que el poble britànic ha pres una decisió "irrefutable" i "indiscutible" a favor del Brexit.

"Amb aquest mandat la majoria podrà complir el Brexit perquè aquestes eleccions impliquen que el compliment del Brexit és ara la decisió irrefutable, irresistible i indiscutible del poble britànic", ha assegurat el líder dels 'tories' en un discurs davant els seguidors del seu partit a Londres després d'obtenir una clara majoria absoluta en les eleccions legislatives.

Johnson ha subratllat que la victòria electoral dels conservadors "posa fi a totes les miserables amenaces d'un segon referèndum" sobre el Brexit i ha traslladat als activistes 'tories' que el triomf a les urnes ha arribat gràcies a ells.

Després de retre homenatge als companys de partit que no han aconseguit revalidar el seu escó, el primer ministre ha destacat que el triomf d'aquest dijous és la victòria més important del seu partit des de la dècada dels anys 80.

Johnson ha agraït el suport dels votants britànics que han decidit canviar el seu vot per donar suport als conservadors. "No donaré mai per garantit el suport que m'heu concedit", els ha dit. Finalment, ha recalcat que el Brexit tindrà lloc el 31 de gener: "Fem el Brexit però primer fem l'esmorzar", ha ironitzat per acabar.