Publicat 10/7/2019 15:24:21 +02:00CET

Joan Talarn (ERC) confia presidir la Diputació de Lleida aquest divendres

Joan Talarn
ERC

LLEIDA, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de Bellvís, Joan Talarn (ERC), confia ser elegit aquest divendres president de la Diputació de Lleida amb els 11 vots d'ERC i 9 de JxCat, formacions que ja han arribat a un acord per a les vicepresidències de la institució pendents del pacte definitiu.

"Queden alguns serrells, confio que tanquem l'acord i sigui president. Les negociacions, que estan molt avançades, s'han allargat una mica" ha assegurat Joan Talarn aquest dimecres en declaracions a Europa Press.

"La Diputació de Lleida és molt gran, hem posat en comú els nostres projectes, hi ha línies semblants per treballar al territori i als ajuntaments però evidentment hi ha punts que tenim pendents de tancar", ha afegit.

Si finalment es materialitza el pacte, seran vicepresidents per part dels republicans l'alcaldessa d'Os de Balaguer, Estefania Rufach, i el regidor de Benavent, Ferran Accensi, segons Talarn.

El republicà rellevarà Rosa Maria Perelló (JxCat) que va arribar a la presidència després de la dimissió de Joan Reñé forçat pel seu propi grup després de ser detingut i posat en llibertat pel cas Boreas, en el qual és investigat per presumpta corrupció.

Talarn ha reconegut que a ell li hagués agradat que s'hi pogués sumar el Comú de Lleida, que compta amb una diputada, i reproduir a la Diputació l'acord de l'Ajuntament de Lleida, però l'oferta dels comuns era un pacte només amb els republicans, sense incloure JxCat.