Joan Canadell: Miquel Valls va deixar la Cambra de Barcelona "sanejada i patrimonialment sòlida"

Actualitzat 22/9/2019 14:57:14 CET
- David Zorrakino - Europa Press

   BARCELONA, 22 Set. (EUROPA PRESS) -

   El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha recordat aquest diumenge al seu antecessor, Miquel Valls, pel seu "esforç per deixar la institució sanejada i patrimonialment sòlida".

   En un comunicat, lamenta la seva mort en nom de la Cambra, que va dirigir 17 anys, i destaca aquest esforç de sanejament "després de la reconversió que van haver de fer les cambres amb l'eliminació de la quota cameral" a la fi de 2010.

   També subratlla que Valls tenia una llarga trajectòria empresarial en el sector metal·lúrgic i va entrar al ple de la Cambra el 1996; dos anys després, va ser membre del seu comitè executiu, com a coordinador de les delegacions.

   Es va convertir en president el 21 de juny de 2002, fins al 17 de juny d'aquest any, en què el va succeir Canadell.

   A més, va presidir el Consell General de Cambres de Catalunya, durant el mateix període en què va dirigir la Cambra de Barcelona; va ser vicepresident de la Cambra d'Espanya; membre del comitè espanyol de la Cambra de comerç Internacional (CCI) i vicepresident de l'Associació de Cambres de Comerç del Mediterrani (Ascame).

   Entre altres càrrecs, també va destacar com a membre del Consell General de la Fira de Barcelona i president de la Comissió Econòmica; des de 2001 era membre de la Comissió Permanent, i, fins a la seva mort, president.