Publicat 18/6/2019 11:29:36 +02:00CET

Joan Canadell lamenta que l'acusin de polititzar: "És injust. Tots fem política"

Av.- Joan Canadell, nou president de la Càmera de Barcelona
EUROPA PRESSS

Ha proposat completar el cens de membres de la Cambra i dur a terme consultes

BARCELONA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

El nou president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha criticat els retrets en atribuir-li intencions polítiques i no econòmiques: "És injust. Tots fem política. El que és trist és que quan ho fem per donar suport a la república es critiqui i abans no".

En una entrevista a TV3 i una altra a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press, el que ha estat líder de la candidatura Eines de País ha assegurat que el seu objectiu és desenvolupar l'economia de l'empresa catalana, la qual cosa en la seva opinió seria millor amb un estat propi: "Però mentre no el tinguem podem millorar algunes coses".

"Desenvoluparem l'economia i ho farem millor si tenim un estat propi. Existeix un sostre de vidre i serà necessari ser un estat", ha dit.

Ha apuntat que qui més guanyaria amb un estat independent és el Baix Llobregat (Barcelona) i el districte barceloní de Nou Barris: "Les persones amb salaris més baixos".

Ha recordat que aquest dilluns va demanar en el seu discurs com a president que les grans empreses parlin amb l'Estat perquè iniciï una taula de diàleg, perquè la situació actual "genera inestabilitat política i no econòmica".

CRÍTIQUES A TUSQUETS I MASIÀ

En ser preguntat sobre la impugnació de la seva elecció per part dels excandidats a presidir la Cambra Carles Tusquets i Ramon Masià, ha dit que "estan fregant el ridícul" encara que afirma que tenen dret a fer-ho.

No obstant això, ha dit que va parlar amb Tusquets després de ser elegit president: "En tinc prou que Tusquets em digués que podem treballar junts i desenvolupar l'economia del país".

CONSULTES

Ha proposat completar el cens dels membres de la Cambra i dur a terme consultes "per reforçar la legitimitat" i conèixer l'opinió dels empresaris sobre matèries com la legislació laboral.

Quan li han preguntat si les consultes tindran un caràcter polític, ha dit que no totes: "Però alguna sí serà política".

Ha dit que amb la seva victòria es veuran representades la petita i mitjana empresa, ha destacat que en el passat es van fer bé algunes coses com la Fira de Barcelona i ha assegurat que presidir la Cambra amb la seva candidatura l'ha acostat a la població: "L'hem posat en la primera línia de la societat. Avui la gent sap que existeix".

En ser preguntat sobre la seva absència a la reunió del Cercle d'Economia, ha respost que no el van convidar perquè en aquell moment no era president de la Cambra.

el més llegit

 1. 1

  Espanya podrà accedir a 140.000 milions del fons europeu de recuperació, 77.000 milions en transferències

 2. 2

  Coronavirus.- Reus (Tarragona) no obrirà les escoles bressol municipals fins el proper curs

 3. 3

  Coronavirus.- Reus (Tarragona) no obrirà les escoles bressol municipals fins el proper curs

 4. 4

  Detingut en Sant Adrià (Barcelona) un home cercat a Anglaterra per assassinat

 5. 5

  El Canal 33 innova el seu contingut cultural amb la incorporació de dues sèries documentals