Joan Canadell (Cambra de Barcelona): La seguretat a Barcelona requereix més recursos econòmics

Publicat 10/9/2019 18:59:56CET
El president de la Càmera de Barcelona, Joan Canadell.
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 10 set. (EUROPA PRESS) -

El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha aplaudit la feina conjunta de l'entitat, l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i les patronals per incrementar la seguretat a la capital catalana, però ha afirmat que calen "més recursos".

"Patim un dèficit econòmic històric que també afecta, entre d'altres coses, les forces de seguretat", ha dit aquest dimarts en un comunicat.

Ha constatat que, segons l'últim informe de Pimec, Catalunya és la comunitat amb menys funcionaris per cada mil habitants, amb un pes més baix dels treballadors públics sobre el total de la població activa.

Canadell ha afegit que, al gener, Catalunya tenia un 12,9% del total de funcionaris a Espanya, incloent totes les administracions, i que aquesta xifra suposa el 9,3% del total de treballadors catalans amb ocupació, cosa que "fa que Catalunya sigui la comunitat amb un pes més baix del sector públic en l'ocupació, perquè la mitjana espanyola és del 13,9%".

També ha recordat que la Cambra de Barcelona ha platenjat crear un observatori per als propers mesos semblat al d'altres ciutats del món i que serveix per estudiar els problemes de seguretat i fer estudis sobre l'impacte del top manta en el comerç, entre d'altres coses.

el més llegit

 1. 1

  El riu Congost supera el nivell d'alerta i continua amb "tendència creixent"

 2. 2

  El Congost supera els 300 metres cúbics per segon al seu pas per Granollers

 3. 3

  Es desborda el riu Ter al seu pas per Bescanó (Girona)

 4. 4

  PortAventura World arrencarà la temporada del seu 25è aniversari el 27 de març

 5. 5

  Suspesa la circulació de trens a diversos trams de Catalunya arran del temporal

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista