Joan Canadell assegura que "el 60%-65%" de l'empresariat català és independentista

Publicat 29/12/2019 11:41:24CET
El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell. (Foto d'arxiu)
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 29 des. (EUROPA PRESS) -

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha assegurat que la majoria de l'empresariat català s'ha fet independentista: "És probable que rondem el 60%-65%", ha afirmat.

En una entrevista aquest diumenge a l''Ara' que ha recollit Europa Press, Canadell ha sostingut que no descarten denunciar algunes empreses que hagin traslladat la seu social fora de Catalunya perquè no tenen "un mínim d'estructura fora".

"No descarto res, però també estem pendents de veure què fan algunes empreses, perquè sabem que hi ha els qui es plantegen tornar", ha afegit el president de la cambra.

Preguntat sobre la via unilateral d'independència a Catalunya, Canadell ha indicat que "no és la millor manera", però ha sostingut que de vegades s'ha d'invertir per recuperar a mitjà termini.

"Tampoc ens hauria d'espantar, diríem: ho passarem malament un any, però després la cosa anirà a millor. Tampoc ha de ser un drama", ha defensat Canadell, que ha apuntat que la independència, si es produeix, pot ser amb acord o sense, però que aquesta última opció no implica l'unilateralitat, sinó una altra via.

Canadell no ha descartat fer el salt a la política més endavant, però en un "càrrec d'acció", perquè ha explicat que no vol un càrrec de representació, després de la qual cosa ha afegit que un conseller fa totes dues coses.

També ha proposat que les 14 cadires de la cambra, que actualment estan ocupades per empreses, estiguin ocupades per 14 sectors de l'economia catalana.

Contador