Publicat 1/6/2020 15:00:19 +02:00CET

Jéssica Albiach (comuns) planteja el boicot a Nissan: "Arribat el moment, pot ser necessari"

La lídere dels comuns en el Parlament, Jéssica Albiach, i l'alcaldessa de Montcada i Reixac (Barcelona), Laura Campos, en una protesta de treballadors de Nissan després de la decisió de l'empresa de tancar les seves plantes a Barcelona.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 1 juny (EUROPA PRESS) -

La líder dels comuns en el Parlament, Jéssica Albiach, ha plantejat aquest dilluns el boicot a Nissan com a possible resposta a la decisió de la direcció de l'automobilística de tancar la seva planta a Barcelona: "Arribat el moment, pot ser necessari".

"Sabem que és una mesura que és forta, extrema, que pot ser polèmica i molt dura, però també és molt dur" que més de 25.000 treballadors depenents de la planta es quedin sense treball, ha dit en una roda de premsa telemàtica aquest dilluns.

Demana fer arribar la protesta a Renault i Mitsubishi, ja que el tancament de la planta de Nissan no s'ha de veure només "com un atac als 25.000 famílies sinó com un atac al sector industrial de Catalunya".

Ha criticat que l'automobilística "pretengui anar-se'n de qualsevol manera" després d'haver rebut fins el 170 milions en ajudes públiques, i ha demanat a les administracions articular mecanismes de protesta al costat de sindicats i treballadors per forçar una negociació.

Enfront de fenòmens de deslocalització ,"en molts casos, per aconseguir beneficis fiscals", aposta per la consciència ciutadana, que en les seves decisions de consum té poder per protestar contra les decisions de les multinacionals, ha mantingut.

Així, ha cridat a utilitzar totes les eines per aturar el tancament, i ha assegurat que el boicot no és una mesura que se'ls hagi ocorregut "de sobte, sense consultar amb altres agents socials i econòmics".

A més, ha instat el Govern a impulsar un Pacte Nacional per a la Indústria, i a plantejar "una estratègia a nivell estatal" per pressionar també a Renault.