La JEP declara vacant l'escó de Torra com a diputat del Parlament

Publicat 10/1/2020 20:06:17CET
El president de la Generalitat, Quim Torra, en una imatge d'arxiu
David Zorrakino - Europa Press

Diu que s'ha d'expedir la credencial de diputat a Ferran Mascarell

BARCELONA, 10 gen. (EUROPA PRESS) -

La Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona ha declarat aquest divendres vacant l'escó del president de la Generalitat, Quim Torra, com a diputat del Parlament, en compliment del que es disposa per la Junta Electoral Central (JEC), que la setmana passada va decidir inhabilitar-ho com a diputat de la Càmera per negar-se a retirar una pancarta amb un llaç groc del Palau de la Generalitat durant el període electoral.

En una resolució, recollida per Europa Press, la JEP estableix que ha de "expedir-se la credencial a favor de Don Ferran Mascarell i Canalda" perquè assumeixi l'escó vacant a la Càmera catalana, ja que és el següent de la llista electoral de JxCat.

Trasllada aquesta decisió al mateix Torra, al Parlament i a JxCat, PP, Cs i Vox, i afegeix que contra aquest acord "no hi cap la interposició de recurs".

Amb aquesta resolució, la JEP ha rebutjat l'escrit que ha presentat Torra davant aquest organisme demanant-li que suspengui l'execució de la seva inhabilitació fins que el Suprem "es pronunciï sobre l'incident de mesures cautelars".

La JEP fa referència a la decisió del Tribunal Suprem d'aquest mateix divendres de ratificar la resolució de la JEC que exigeix retirar l'acta de diputat a Torra i rebutja el recurs presentat pel president davant aquest organisme perquè "aquesta Junta manca de competència per acordar la suspensió d'un acord de la JEC, i més quan el Tribunal Suprem, òrgan competent per haver acordat la suspensió, ja ha rebutjat la mateixa pretensió".

REBUTJA LA SEVA INHABILITACIÓ

Després de la resolució del Suprem, Torra ja ha reiterat en una declaració institucional que rebutja la seva inhabilitació, i ha reivindicat que és "diputat del Parlament i president de Catalunya", ja que considera que la Càmera catalana és l'únic que pot decidir qui perd la condició de diputat a través dels mecanismes previstos en el seu reglament.

També ha comparegut el president del Parlament, Roger Torrent, que ha sostingut que la JEC no és competent per inhabilitar com a diputat al cap de l'Executiu, que continua sent "diputat de ple dret", perquè no es compleixen els supòsits que preveu el Reglament del Parlament perquè deixi de ser-ho.

Contador