Publicat 17/6/2019 15:56:04 +02:00CET

La JEC rebutja un escrit de l'advocat de Puigdemont amb l'acatament de la Constitució davant de notari

Acto de acatamiento a la Constitución de los Diputados electos al Parlamento Europeo
Eduardo Parra - Europa Press

Gonzalo Boye assegura que els dos fugits de la justícia espanyola acudiran el 2 de juliol a la constitució del Parlament Europeu

MADRID, 17 juny (EUROPA PRESS) -

La Junta Electoral Central (JEC) ha rebutjat aquest dilluns acceptar una acta notarial amb l'acatament de la Constitució de l'expresident Carles Puigdemont i l'exconseller Toni Comín, amb la qual cosa l'advocat dels eurodiputats electes, Gonzalo Boye, haurà de presentar l'escrit per la via ordinària.

Boye tenia intenció de lliurar aquests papers al president de la JEC, Segundo Menéndez, aprofitant que l'organisme arbitral havia citat aquest dilluns els 54 eurodiputats electes per prometre o jurar la Constitució, un tràmit imprescindible per poder recollir l'acta que els obri les portes del Parlament Europeu.

No obstant això, una funcionària de l'òrgan arbitral l'hi ha negat i l'ha comminat a portar els papers al Registre de la Junta Electoral "sense ni tan sols haver-se'ls mirat", segons ha criticat el mateix lletrat de Puigdemont en declaracions als periodistes.

Segons ha explicat, es tracta de les actes notarials en les quals tant Carles Puigdemont com Toni Comín acaten la Constitució davant de notari i "per imperatiu legal". Boye ha afegit que és un acta "fefaent" que es va prestar "fa uns dies" davant d'una "autoritat vàlida" de Bèlgica.

"EL TRÀMIT JA ESTÀ COMPLERT"

Al seu parer, amb aquest escrit davant l'autoritat belga "el tràmit està complert" i considera un error la decisió de la JEC de no acceptar-lo aquest mateix dilluns. "Una de dues: o no té pensat complir la llei o entén que nosaltres ja hem complert amb l'acte de venir", sosté.

Segons l'advocat, amb la inclusió dels noms de Puigdemont i Comín en l'acta de proclamació de resultats de les europees, els seus defensats ja són eurodiputats i ara l'assumpte és una qüestió de "legalitat europea".

És més, Boye ha assegurat que, al marge de la posició final de la JEC, tant Puigdemont com Comín acudiran el proper 2 de juliol a la sessió constitutiva del nou Parlament Europeu.

"En el fons no els interessava que ells (Puigdemont i Comín) prestessin jurament, sinó simplement detenir-los i ingressar-los a la presó per fer el mateix que han fet amb (Oriol) Junqueras, que és vulnerar la seva immunitat com a europarlamentaris", ha asseverat.