Publicat 18/03/2019 18:05CET

La JEC dona 24 hores a Torra per complir la retirada de llaços grocs i, si no, li exigirà responsabilitats

Pancarta del Palau de la Generalitat por soberanistas presos o en el extranjero
EUROPA PRESS

MADRID, 18 mar� (EUROPA PRESS) -

La Junta Electoral Central (JEC) ha desestimat el recurs del president de la Generaltat, Quim Torra, contra l'ordre de retirar els llaos grocs i estelades dels edificis de la Generalitat per ser contraris a la neutralitat que s'exigeix als poders públics en període electoral, i li ha donat 24 hores per complir aquesta resolució avisant que, en cas contrari, podria exigir-li responsabilitats "administratives i, si escau, penals".

"Reiterar al president de la Generalitat el requeriment perqu en el termini de 24 hores ordeni la retirada de les banderes estelades i dels llaos grocs que puguin trobar-se a qualsevol edifici públic dependent de la Generalitat, advertint-li de les responsabilitats administratives i, si escau, penals, en qu pogués incórrer si persisteix en la desobedincia", assenyala la resolució aprovada aquest dilluns a la tarda.

Fa una setmana, la JEC va donar 48 hores a Torra per procedir a retirar aquests símbols independentistes dels edificis i espais públics atenent així una petició registrada per Ciutadans, que es queixava de l'exhibició de símbols ideolgics o partidistes, cosa prohibida per l'article 50 de la llei orgnica del rgim electoral general (LOREG).

En la seva resolució, l'organisme encarregat de vetllar pels processos electorals argumentava que la llei prohibeix que els poders públics prenguin partit en les eleccions i que tant el lla groc pels presos del procés independentista com la bandera estelada són "símbols partidistes utilitzats per formacions electorals concurrents a les eleccions" del proper 28 d'abril.

En complir-se les 48 hores dictades per la JEC, el president de la Generalitat va presentar un escrit en qu avisava que no retiraria aquests símbols de les faanes públiques en allegar que respecta "el dret fonamental a la llibertat d'expressió dels treballadors públics". La JEC ja va argumentar que la llibertat d'expressió no és aplicable als governants, que han de ser neutrals en període electoral.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés