Publicat 21/11/2019 17:58CET

La JEC conclou que el manifest de rectors per la llibertat dels presos del procés va vulnerar la neutralitat

Ordena a la UOC publicar l'acord de la JEC al seu portal web

MADRID, 21 nov. (EUROPA PRESS) -

La Junta Electoral Central (JEC) ha concls que el manifest subscrit per rectors de les universitats públiques catalanes el passat 14 d'octubre demanant l'amnistia dels presos del procés sobiranista i reivindicant el dret d'autodeterminació va vulnerar la neutralitat política que, segons la llei, han de mantenir els poders públics durant els processos electorals.

En una resolució, recollida per Europa Press, l'organisme arbitral estima parcialment un recurs interposat per un professor agregat de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), el rector de la qual és un dels signants del citat manifest.

La JEC considera que, a diferncia del que es va acordar en el aquell moment per la Junta Electoral de Barcelona, el suport que amb la seva signatura va donar el rector de la UOC a aquest document representa "una declaració de naturalesa política en la qual s'assumeix la ideologia de determinades formacions que es presenten a les eleccions".

EXCEDEIX L'MBIT D'AUTONOMIA UNIVERSITRIA

Per tant, la Junta Electoral creu que el rector d'aquest centre educatiu i amb ell la resta de signants van vulnerar el principi de neutralitat política que, segons la llei electoral, han de mantenir els poders públics en períodes electorals. Afegeix, a més, que la lectura de l'esmentat document evidencia que es tracta d'una matria que "excedeix l'mbit de l'autonomia universitria".

"Que les universitats siguin comunitats formades per persones amb una considerable diversitat ideolgica en la qual totes les idees i manifestacions tenen cabuda --com s'assenyala en el comunicat dels rectors--, ha de portar precisament a qui regeixen aquestes institucions, a no assumir una posició partidria, com ha passat en aquest cas", argumenta la JEC.

Per tot aix, el mxim rbitre electoral ha decidit revocar l'acord de la Junta Electoral de Barcelona i ha resolt que el manifest dels rectors catalans va contravenir la legislació electoral, per la qual cosa ha decidit obligar la UOC a publicar el present acord al portal de la mateixa.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés