Javier Lambán diu que Sánchez "farà bé en no acceptar cap classe de xantatge" dels independentistes catalans

Actualitzat 5/2/2019 17:07:14 CET

ZARAGOZA, 5 febr. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern d'Aragó, Javier Lambán, ha afirmat aquest dimarts que el cap de l'Executiu central, Pedro Sánchez, "farà bé en no acceptar cap classe de xantatge" dels independentistes catalans en la tramitació del projecte de llei dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 2019.

Lambán ha dit també, sobre els independentistes, que "la millor manera de combatre'ls, a més de rebutjar les seves mentides i portar-los als tribunals, és tractar per tots els mitjans que la vida al país continuï amb normalitat".

En declaracions als mitjans de comunicació, Javier Lambán ha asseverat que els PGE "són absolutament insignificants" davant "la prevalença de la Constitució, la unitat d'Espanya i la Llei", de manera que "ningú que es consideri demòcrata, partidari de la Constitució, no ho podria acceptar".

"Si no hi ha PGE, el president --Sánchez-- haurà de decidir quina sortida dona a la situació", però "no es pot cedir gens ni mica a les insensates i espúries pretensions separatistes".

PARADOXA

Per la seva banda, el conseller d'Hisenda i Administració Pública, Fernando Gimeno, ha dit que "seria paradoxal i interessant veure un pacte del PP i Cs amb ERC i el PDeCAT" per esmenar la totalitat del projecte de llei de PGE: "Seria curiós que es posessin d'acord".

"Ja veurem quines sorpreses ens donen el dia 12", ha continuat Fernando Gimeno, afegint que "si coneixem l'esmena --d'ERC-- avui dimarts o demà dimecres, sabrem què proposen perquè la votin o no el PP i Cs".

Si no s'aprovessin els PGE del 2019, ha considerat Fernando Gimeno, Aragó deixaria d'ingressar en els seus pressupostos uns 300 milions d'euros --més de 100 del finançament autonòmic i uns 200 per altres transferències--.

Ha deixat clar que el Govern de Lambán elaborarà un "instrument" pressupostari perquè el següent Executiu compti amb un pressupost, encara que ha confiat que "al final acabarà havent-hi pressupostos de l'Estat" i, si no, s'aprovaran lleis per finançar les comunitats autònomes.