Publicat 8/5/2019 15:01:59 +02:00CET

Javi López (PSC) considera una "vergonya" que la Generalitat no baixi les taxes universitàries

26M.- Javi López (PSC) Qualifica De "Vergonya" Que La Generalitat No Baixi Les Taxes Universitàries
EUROPA PRESS

LLEIDA, 8 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat del PSC en les eleccions europees, Javi López, ha assegurat aquest dimecres a Lleida que és una "vergonya" que la Generalitat no hagi afrontat en el curs que s'està acabant la rebaixa de les quotes universitàries tenint en compte el mandat del Parlament del 2016 de baixar-les un 30%.

"A Catalunya hi ha un mandat democràtic des del 2016 per part del Parlament, dels estudiants i del conjunt de rectors catalans de reduir les taxes universitàries" després de la pujada del Govern d'Artur Mas del 66%, ha afirmat López en la seva visita a la Fira del Treball que organitza la Universitat de Lleida (UdL), a la qual ha assistit també l'alcalde de Lleida, el socialista Fèlix Larrosa.

Larrosa, per la seva banda, ha apuntat que l'aposta pel concepte de ciutat universitària reforça la capitalitat de Lleida, per la qual cosa ha defensat la creació d'una comissió bilateral entre l'Ajuntament i la universitat que permeti parlar d'assumptes d'habitatge, mobilitat entre campus i ocupació.

La sisena Fira UdL-Treball, que se celebra als campus de Cappont i Agrònoms de la UdL, ha obert oferint als estudiants i graduats 291 ofertes laborals, el doble que l'any passat.

Els organitzadors de la fira destaquen que la xifra final pot augmentar, perquè la cinquena edició va tancar amb 321 ofertes de treball.

Per primera vegada, la Fira s'amplia al campus d'Igualada, on tindrà lloc el proper dia 16 amb 26 empreses i dues entitats: l'Associació Leather Clúster Barcelona i la Unió Empresarial Anoia.