Jaume Giró deixa la Fundació Bancària La Caixa i el substituirà Antoni Vila

Publicat 12/12/2019 18:10:10CET
.
Europa Press

El nou director: "Suposa una gran responsabilitat i un gran honor"

BARCELONA, 12 des. (EUROPA PRESS) -

El patronat de la Fundació Bancària La Caixa ha aprovat aquest dijous a Barcelona el nomenament d'Antoni Vila com a nou director general de l'entitat en substitució de Jaume Giró, que ha pactat la seva sortida amistosa coincidint amb el final del Pla Estratègic de l'entitat 2016-2019 i el compliment de tots els objectius marcats.

Segons ha anunciat la fundació en un comunicat, el relleu serà efectiu el proper dia 1 de gener.

Vila va ingressar a La Caixa el 1985 i, des de llavors, ha ocupat càrrecs de responsabilitat com a administrador territorial del Grup La Caixa, sotsdirector comercial, sotsdirector general de Recursos Aliens, Mercat de Capitals i Assegurances, fins que el 1991 va ser nomenat director general del Grup Assegurador.

El 1998, es va incorporar al Comitè de direcció com a director executiu i director de la Territorial de Catalunya; posteriorment, va aspirar a les presidències de CaixaRenting i CaixaBank Consumer Finance.

Des del 2014, va exercir com a president de MicroBank i des del juliol del 2019 és adjunt al president de la Fundació Bancària La Caixa.

Giró, per la seva banda, es va incorporar a La Caixa el 2009 i la seva sortida tanca una dècada de trajectòria en l'entitat, dividida en dues etapes.

Durant la primera, del 2009 al 2014 va ser director executiu i posteriorment director general adjunt de Comunicació, Marca, Patrocini i Relacions Institucionals de CaixaBank, que va sortir a la Borsa coincidint amb la seva arribada.

Durant la segona, del 2014 al 2019, Giró ha exercit com a director general de la Fundació Bancària La Caixa, i durant aquest període, l'entitat ha culminat el seu primer Pla Estratègic 2016 - 2019.

El president de la Fundació Bancària La Caixa i de CriteriaCaixa, Isidre Fainé, ha destacat que "en aquesta darrera etapa, Giró ha dirigit amb encert" la fundació, ha preservat la seva essència i missió, durant uns anys de gran intensitat i complexitat.

"Ha estat un magnífic fermall a 30 anys de trajectòria professional en grans empreses de l'Ibex en les quals La Caixa ha tingut un paper rellevant. Aquesta sempre serà casa seva", ha subratllat.

"UN PAS MÉS"

"El nomenament d'Antoni Vila, una persona que porta gairebé 35 anys vinculat a La Caixa i que hi ha assumit tot tipus de funcions, suposa un pas més en aquest desig de preservar el fet diferencial financer i social que defineix la nostra entitat: el seu compromís amb la societat i amb les persones", ha assenyalat Fainé.

Ha afegit que "el progrés econòmic i social només és possible a causa d'empresaris, directius i emprenedors fortament implicats en el seu moment i en la seva consciència amb el compromís social i el bé comú".

GIRÓ AGRAEIX A FAINÉ

Giró ha dit que sempre estarà agraït a Fainé "per la seva confiança i el seu suport en el la feina duta a terme", tant a CaixaBank com després a la Fundació Bancària La Caixa.

"Els meus anys de vinculació a l'entitat han estat els més feliços de la meva trajectòria professional. No obstant això, en aquest moment, i en la plenitud de la vida, sento la necessitat de fer un alto en el camí. Vull dedicar un temps a repensar la meva orientació professional i de servei a la societat", ha destacat.

"UNA GRAN RESPONSABILITAT"

El nou director general, Antoni Vila, ha expressat que "suposa una gran responsabilitat i un gran honor" incorporar-se a la direcció de la Fundació Bancària La Caixa, juntament amb Isidre Fainé".

Ha reafirmat que la seva missió de construir una societat més justa i amb més oportunitats per tots, especialment per qui més ho necessita, continua tan vigent com l'any 1904: "I crec que que és, si es pot, més rellevant i transcendent que mai en els nostres temps. Afronto la nova etapa amb gran il·lusió i vocació de servir".

Amb l'acord de totes les parts, la Fundació Bancària La Caixa ha considerat que aquest moment, el final del Pla Estratègic i preludi del proper, que abraçarà el període 2020 - 2023 i que serà continuador de l'anterior en totes les seves grans línies, era el més adequat per dur a terme el relleu.

el més llegit

 1. 1

  Tallen la carretera d'accés a Sant Esteve de la Sarga (Lleida) per un despreniment

 2. 2

  Les rèpliques de quadres en alguns punts de Barcelona són d'entitats que defensen instal·lar l'Hermitage a la ciutat

 3. 3

  El CAC, la Generalitat i la CCMA presenten una campanya per fomentar l'esport femení

 4. 4

  El Consell per la República convoca el 29 de febrer l'acte a Perpinyà

 5. 5

  Anticorrupció demana la imputació de Ribó per un presumpte suborn en el cas 3%

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista