Publicat 16/10/2019 23:01:06 +02:00CET

Jaume Collboni xifra en 45 els focs simultanis al centre de Barcelona

Jaume Collboni (PSC)
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS - Archivo

   No descarta que activistes hagin llançat "objectes que contenen àcids"

   BARCELONA, 16 oct. (EUROPA PRESS) -

   El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha xifrat en 45 els focs simultanis al centre de Barcelona durant els altercats d'aquest dimecres a la nit, sobretot en la dreta del districte de l'Eixample.

   En una entrevista a Betevé recollida per Europa Press, ha explicat que li arriben informacions que activistes han llançat "objectes que contenen àcids" i que contrastaran aquest dijous aquestes informacions, a més de que preveuen tenir un balanç a les 10.00 hores.

   Ha condemnat "de forma total" els disturbis arran de la sentència de el 1-O, i ha demanat que altres administracions diguin el mateix, en al·lusió al president de la Generalitat.

CRÍTICA A QUIM TORRA

   "Un president de la Generalitat que mereixi el nom de president de la Generalitat hauria d'estar al capdavant de la institució demanant calma" i garantint l'ordre, ha dit, i ha afegit que és evident que no ho està fent.

   Ha recolzat l'actuació policial per afrontar els disturbis i ha insistit que les institucions democràtiques han de garantir els drets i llibertats en manifestar-se la gent, "però també preservar l'ordre i la seguretat".