Actualitzat 14/06/2014 16:52

Itxaso (PSE) dóna suport a Eduardo Madina com "la persona idònia per encarnar el canvi en la cultura" del PSOE

Denis Itxaso
EUROPA PRESS

Diu que els socialistes necessiten "un trànsit cap a estils de lideratge naturals, no precuinats"

BILBAO, 14 juny (EUROPA PRESS) -

El portaveu socialista a l'Ajuntament de Sant Sebastià, Denis Itxaso, ha anunciat que avalarà i donarà suport a la candidatura d'Eduardo Madina a la Secretaria General del PSOE, per considerar-lo la persona "idònia" per "encarnar un canvi en la cultura del partit, perquè recuperi els reflexos democràtics"

En un article en el seu bloc personal, recollit per Europa Press, Itxaso assegura que Eduardo Madina "no és un producte acabat, és més aviat una peça en construcció que ha aconseguit amb grans dosis de tolerància interpretar bé aquest calidoscopi que són les societats modernes".

Alhora, destaca que "la seva resistència activa davant del fanatisme, la seva trajectòria vital, la seva formació i les seves inquietuds culturals l'avalen com una persona idònia per encarnar aquest canvi que també el PSOE ha de comprendre, un canvi en la cultura del partit perquè recuperi els reflexos democràtics i l'espontaneïtat interna".

Segons el parer d'Itxaso, els socialistes necessiten "una organització més porosa i permeable a les demandes ciutadanes, i un trànsit cap a estils de lideratge naturals, no precuinats".

"Per tot això, i perquè m'uneix a Edu un lligam emocional relacionat amb la lluita per la llibertat al País Basc, avalaré i recolzaré la seva candidatura a la Secretaria General del PSOE", reitera.

D'altra banda, Itxaso afirma que "una de les coses que més necessita la política espanyola és un antídot davant del caïnisme, una actitud d'escolta i complicitat, i molta generositat intel·lectual".

Segons assegura, el PSOE "no podrà representar ja una cosmovisió, una forma completa i única d'entendre el nostre món", en primer lloc perquè "la realitat s'ha fet massa complexa i es troba esquerdada en infinitat de plans. "Són les conseqüències de la multiculturalitat, la globalització i l'era d'internet", assenyala.

I en segon lloc, afegeix, perquè "les adhesions polítiques són condicionades, revocables i puntuals". "Les lleialtats indestructibles han estat superades a mesura que els homes i dones s'han anat emancipant i adquirint sentit crític", adverteix.

Segons la seva opinió, "avui més que mai, la democràcia no és una cosa que ens va portar algú el 1978, sinó una lluita constant en què cal claredat i coherència en les idees i actituds proclius a l'entesa i la transacció". En aquest sentit, assegura que "les nostres són societats pluralistes i conflictives, i la confrontació permanent ens condemna a l'empat infinit".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés