Publicat 19/5/2014 14:09:00 +02:00CET

ISS Espanya va facturar 564 milions el 2013 i preveu superar els 700 el 2016

El pte de ISS España, Joaquim Borrás
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

ISS Espanya va facturar 564 milions d'euros el 2013 i preveu superar els 700 el 2016 a través del creixement de la seva divisió de serveis integrats (sobretot neteja, manteniment i restauració col·lectiva) i l'adquisició de companyies en zones del país on té més recorregut, com Canàries, Balears, Andalusia, Galícia i Extremadura.

En roda de premsa aquest dilluns, el president d'ISS Espanya, Joaquim Borrás, ha explicat que la divisió d'integració de serveis va créixer un 20% el 2013 fins a una facturació de 54 milions, el 10% de la facturació total, i preveu arribar als 60 milions aquest any i augmentar el seu pes fins al 50% del total en cinc anys.

Aquesta divisió va néixer fa cinc anys, i fins ara no ha perdut cap client, que són grans empreses, ha assenyalat, tot i que ara està treballant perquè el sector públic també aposti per contractes de serveis integrats, que els suposarien estalvis de com a mínim el 10% front als seus costos actuals.

De moment, han començat a fer-ho el Metro de Madrid i alguna convocatòria a Andalusia, i a Catalunya, ISS està en converses amb les conselleries de la Generalitat d'Economia i Coneixement, de Salut, i d'Empresa.

ISS Espanya, amb 15 anys de trajectòria i part de la multinacional danesa ISS, ofereix a 5.000 clients públics i privats serveis de restauració, manteniment, seguretat, serveis auxiliars, neteja, jardineria, i combinacions entre aquests com serveis integrats.

La companyia té 30.000 treballadors al país, que ha mantingut durant els anys de la crisi, fent canvis organitzatius com netejar de dia en comptes de a la nit, per estalviar --com empresa i per als clients-- amb l'eliminació del plus de nocturnitat.

COMPRA D'EMPRESES

La matriu va començar a cotitzar a la Borsa danesa el març, i després d'aquest pas i les millors perspectives econòmiques, ISS Espanya tornarà a comprar empreses mitjanes --d'uns 10 o 20 milions de facturació-- a les zones del país que vol impulsar, especialment en els segments del manteniment i la restauració col·lectiva.

En els seus primers deu anys de vida, va comprar més de 50 empreses a Espanya, sobretot de neteja, que és la divisió de més pes actual amb gairebé 400 milions de facturació el 2013, i fins i tot ha realitzat adquisicions durant la crisi --una el 2012 i una el 2013--.

Des del 2010 està augmentant la seva facturació, tot i que en percentatges reduïts (1% el 2013), i aquest any també preveu una lleugera millora, o en tot cas manteniment, i en els anys venidors pretén accelerar l'augment de negoci amb l'esmentada estratègia de serveis integrats i operacions corporatives.

Borrás ha posat com a exemple que la recessió està acabant, que des de fa uns dos o tres mesos està començant a augmentar l'absentisme laboral, després d'anys de caiguda, el que indica que els treballadors estan "perdent la por" a quedar-se sense feina si s'absenten per problemes de salut no greus.

Actualment ISS Espanya és especialment potent a Catalunya, Madrid, Llevant i Navarra, i des de fa un any és responsable també del negoci a Portugal, on té 7.000 treballadors.