Publicat 18/11/2021 15:54CET

Isidre Fainé, reelegit president de l'Institut Mundial de Bancs Minoristes (WSBI)

El president de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé, en la 28a assemblea de WSBI a París
FUNDACIÓN "LA CAIXA"

Estarà al capdavant de la institució els pròxims tres anys

BARCELONA, 18 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé, ha estat reelegit president de l'Institut Mundial de Caixes d'Estalvis i Bancs Minoristes (WSBI) en la 28a assemblea celebrada a París.

En un comunicat aquest dijous, la Fundació La Caixa ha explicat que Fainé continuarà al capdavant de l'institut els pròxims tres anys, mentre que l'alemany Peter Simon serà el conseller delegat de l'entitat durant aquest període.

Fainé ha estat elegit pels membres de l'assemblea d'aquesta institució, que representa els interessos de 6.500 caixes d'estalvis i bancs minoristes a més de 60 països.

Les línies prioritàries de treball són la inclusió financera, la promoció de les finances sostenibles, l'intercanvi de millors pràctiques en la implementació del nou marc de solvència Basilea IV i la innovació, buscant en la digitalització una eina per millorar la proximitat al client, entre d'altres.

Faine, en el seu discurs, ha sostingut que els pròxims anys caldrà abordar reptes com la recuperació econòmica, l'increment de la desigualtat, els reptes demogràfics, el canvi climàtic i la sostenibilitat.

"Els membres tenen en el seu ADN la vocació d'ajudar els més vulnerables i l'enfortiment de la comunitat. Les contribucions socials dels membres ascendeixen a un total de 1.800 milions de dòlars anuals per lluitar contra la pobresa i l'exclusió social", ha afegit.

Durant el primer mandat de Fainé com a president, des del 2018, l'organització s'ha centrat en la promoció de la inclusió financera, l'increment de la interlocució amb els organismes internacionals i el foment de la col·laboració entre els membres.

ALTRES ÒRGANS

L'assemblea ha renovat els mandats dels altres òrgans estatutaris, entre els quals es troba el Comitè de Coordinació.

El director corporatiu de Serveis Associatius i Recursos de CECA, Antonio Romero, ha estat nomenat president d'aquest grup, que actua com un element coordinador entre l'activitat associativa de l'Institut Mundial i l'Agrupació Europea de Caixes d'Estalvis i Bancs Minoristes.

De la mateixa manera, el director de Relacions Institucionals Internacionals de CaixaBank, Joan Rosás, ha estat nomenat representant del Consell del WSBI per a les Relacions Internacionals.

La Fundació La Caixa ha assenyalat que aquesta representació "reforça" la participació de la indústria bancària espanyola en els grups de treball europeus i internacionals.

1.300 MILIONS DE CLIENTS

Les entitats membres del WSBI tenen un total de 15 bilions de dòlars de balanç, donen feina a 2,2 milions de treballadors i atenen 1.300 milions de clients a més de 63 països.

Aquestes entitats ofereixen serveis bancaris a tota mena de col·lectius, institucions, grans empreses, pimes i famílies, amb una xarxa de 221.577 oficines.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés