Publicat 19/7/2019 11:39:48 +02:00CET

Irene Montero reitera que Podem no té línies vermelles després del veto de Sánchez a Iglesias

La portaveu d'Unides Podem al Congrés dels Diputats, Irene Montero, en un moment de la seva dissertació sobre 'Republicanisme i feminisme' en els Cursos d'Estiu de l'Escorial.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 19 jul. (EUROPA PRESS) -

La portaveu de Podem al Congrés, Irene Montero, ha assenyalat que la seva formació no té línies vermelles a l'hora de plantejar una negociació amb el PSOE per formar un govern de coalició, després del veto que ha expressat Pedro Sánchez a la incorporació de Pablo Iglesias en un futur gabinet.

En una entrevista a la Cadena Ser, recollida per Europa Press, la dirigent lila ha recalcat que el seu partit planteja les converses per a un executiu de coalició "sense vetos, ni línies vermelles". Davant la pregunta de si l'entrada d'Iglesias al Govern espanyol és condició 'sine qua non' per aconseguir un pacte, Montero ha insistit: "No tenim línies vermelles".

I sobre la possibilitat que sigui Montero qui entri al Govern central, la dirigent de Podem no ha volgut valorar aquesta hipòtesi, després d'assegurar que el debat "no és de noms".

LA COALICIÓ "CAURÀ PEL SEU PROPI PES"

Malgrat la tensió dialèctica d'aquesta setmana entre tots dos partits, Montero creu que l'acord amb el PSOE per a un govern de coalició "caurà pel seu propi pes", perquè rectificarà la seva posició i s'obrirà a compartir el govern amb Podem.

Amb tot, ha criticat que aquest dijous Sánchez digués que no es donen les condicions perquè Iglesias sigui ministre i assegurés que necessita un vicepresident que "defensi la democràcia espanyola".