Publicat 14/2/2019 10:34:20CET

Irene Lozano compara el referèndum de l'1-O amb una "violació" perquè van votar sense "permís"

La secretria d'Estat d'España Global, Irene Lozano, en una imatge d'arxiu
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

MADRID, 14 febr. (EUROPA PRESS) -

La secretria d'Estat de l'España Global, Irene Lozano, ha comparat la celebració del referndum illegal de l'1 d'octubre del 2017 a Catalunya amb "una violació" perqu la votació es va celebrar malgrat que les autoritats catalanes no tenien "permís" per convocar-la.

"La cosa és que ells volien fer el referndum per no en tenien el permís. Jo normalment faig servir aquesta metfora del sexe. Vull dir, el sexe no est prohibit, de la mateixa manera que votar no est prohibit, per no ho pots fer per fora. Si no, seria una violació. Passa el mateix amb la democrcia. No només és una qüestió de dir: ok, nosaltres sempre podem votar, la democrcia consisteix a votar. No funciona així", ha afirmat Lozano, en una entrevista concedida aquest dimecres a la nit a la cadena de televisió britnica Sky News.

Després d'assenyalar que "la democrcia és un rgim complex", basat a "aplicar" i "obeir" la llei, Lozano ha assegurat que les autoritats catalanes eren "especialment responsables" i que havien de complir la llei "i no ho van fer".

"Vost diu, 25 anys són excessius. És una qüestió d'opinió per no importa la meva opinió o l'opinió de vost. La cosa és que és el tribunal el que ha de prendre la decisió i decidir si el delicte va ser suficientment greu per condemnar-los a 25 anys de presó", ha afirmat.

En aquest moment, el periodista li ha preguntat a Lozano si estava comparant el referndum de Catalunya amb una violació i si estava mantenint que havien de ser condemnats a 25 anys de presó per aquest motiu i la secretria d'Estat ha dit que "no" i que podria haver-se explicat malament.

"No. Potser no m'he explicat adequadament. El que dic és que qualsevol acte que facis és diferent si el fas perqu en tens permís o si no tens permís. Jo dic: el sexe est bé per si no tens permís, llavors es converteix en una violació. Aix és el que he dit. Votar est bé per si no tens permís, es converteix en un delicte criminal a Espanya", ha subratllat.

Davant de la pregunta de si creu que els polítics independentistes que estan sent jutjats haurien de passar 25 anys a la presó, Lozano ha evitat explicar la seva opinió. "No diré la meva opinió perqu aix no importa en absolut. Sóc un alt crrec del Govern d'Espanya i podria entendre's malament. Vull dir, la meva opinió veritablement no importa", ha concls.