Publicat 09/10/2019 18:17CET

Irene Lozano: "A cap país he vist que una institució provi de minar la reputació de l'Estat"

La secretria d'Estat de l'Espanya Global, Irene Lozano, intervé en la presentació del blog 'The Real Spain'  en el Cercle de Belles arts de Madrid.
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

MADRID, 9 oct. (EUROPA PRESS) -

La secretria d'Estat d'Espanya Global, Irene Lozano, ha afirmat aquest dimecres que no ha vist "a cap país que una institució de l'Estat provi de minar-ne la reputació", la qual cosa al seu parer és "una contradicció realment sorprenent i extravagant".

En una entrevista a SER Catalunya, Lozano ha recordat que la Generalitat és una institució de l'Estat, el president és "la mxima autoritat de l'Estat a Catalunya" i les delegacions de la Generalitat "són delegacions de l'Estat", segons diu en un fragment de l'entrevista difosa per Espanya Global a través de Twitter.

A més, ha remarcat que "si aquest intent de desprestigiar la democrcia espanyola" es produeix fora d'Espanya "amb campanyes de desinformació sistemtiques que tergiversen la realitat del que és Espanya, l'Estat respondr". "Per descomptat, no desistirem en cap moment de defensar la realitat del que és Espanya", ha afegit.

De pas, ha puntualitzat que les dades que utilitza Espanya Global són d'organitzacions internacionals o d'organismes independents, per no del mateix Govern central, perqu no vol entrar en "una guerra de propaganda". Tot i aix, sí que fa servir informació del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de Catalunya.

Lozano ha defensat la campanya 'La democrcia es toca', que estan difonent les Ambaixades i els Instituts Cervantes en diferents pasos i recalquen que no és una campanya "en contra de ningú", encara que entén "que hi ha gent que es dóna per alludida" perqu "molta gent es dóna per alludida amb el que fa Espanya Global".

Segons la seva anlisi, una de les grans batalles que s'estan jugant al món és entre "la democrcia liberal contra d'aix que se'n diu la democrcia iliberal, el populisme o el reaccionarisme", i per aix Espanya Global volia fer una campanya que mostrés els assoliments "tangibles" de la democrcia, no només els conceptes terics.

Des de la incorporació de la dona al mercat laboral fins als quilmetres d'alta velocitat, per a Lozano és "evident que el benestar del país est lligat a la democrcia i que la democrcia a Espanya ha complert", encara que ha afegit que no vol ser "complaent".

Lozano ha defensat també el dossier sobre el procés independentista que ha elaborat el seu departament per explicar una realitat "més ajustada als fets". Segons ha dit, el document es va anat forjant des del gener passat, quan es va constatar en successives trobades internacionals que hi havia "algunes simplificacions i en alguns casos falsedats obertes que l'aparell independentista havia ests amb molta intencionalitat".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés