Publicat 9/10/2019 18:17:36 +02:00CET

Irene Lozano: "A cap país he vist que una institució provi de minar la reputació de l'Estat"

La secretària d'Estat de l'Espanya Global, Irene Lozano, intervé en la presentació del blog 'The Real Spain'  en el Cercle de Belles arts de Madrid.
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

MADRID, 9 oct. (EUROPA PRESS) -

La secretària d'Estat d'Espanya Global, Irene Lozano, ha afirmat aquest dimecres que no ha vist "a cap país que una institució de l'Estat provi de minar-ne la reputació", la qual cosa al seu parer és "una contradicció realment sorprenent i extravagant".

En una entrevista a SER Catalunya, Lozano ha recordat que la Generalitat és una institució de l'Estat, el president és "la màxima autoritat de l'Estat a Catalunya" i les delegacions de la Generalitat "són delegacions de l'Estat", segons diu en un fragment de l'entrevista difosa per Espanya Global a través de Twitter.

A més, ha remarcat que "si aquest intent de desprestigiar la democràcia espanyola" es produeix fora d'Espanya "amb campanyes de desinformació sistemàtiques que tergiversen la realitat del que és Espanya, l'Estat respondrà". "Per descomptat, no desistirem en cap moment de defensar la realitat del que és Espanya", ha afegit.

De pas, ha puntualitzat que les dades que utilitza Espanya Global són d'organitzacions internacionals o d'organismes independents, però no del mateix Govern central, perquè no vol entrar en "una guerra de propaganda". Tot i això, sí que fa servir informació del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de Catalunya.

Lozano ha defensat la campanya 'La democràcia es toca', que estan difonent les Ambaixades i els Instituts Cervantes en diferents països i recalquen que no és una campanya "en contra de ningú", encara que entén "que hi ha gent que es dóna per al·ludida" perquè "molta gent es dóna per al·ludida amb el que fa Espanya Global".

Segons la seva anàlisi, una de les grans batalles que s'estan jugant al món és entre "la democràcia liberal contra d'això que se'n diu la democràcia iliberal, el populisme o el reaccionarisme", i per això Espanya Global volia fer una campanya que mostrés els assoliments "tangibles" de la democràcia, no només els conceptes teòrics.

Des de la incorporació de la dona al mercat laboral fins als quilòmetres d'alta velocitat, per a Lozano és "evident que el benestar del país està lligat a la democràcia i que la democràcia a Espanya ha complert", encara que ha afegit que no vol ser "complaent".

Lozano ha defensat també el dossier sobre el procés independentista que ha elaborat el seu departament per explicar una realitat "més ajustada als fets". Segons ha dit, el document es va anat forjant des del gener passat, quan es va constatar en successives trobades internacionals que hi havia "algunes simplificacions i en alguns casos falsedats obertes que l'aparell independentista havia estès amb molta intencionalitat".