Iqoxe assegura que estan "convençuts" d'haver fet les coses bé

Actualitzat 15/1/2020 13:03:41 CET
Els Bombers de la Generalitat treballen en l'extinció de l'incendi d'una empresa química de la Canonja (Tarragona)
BOMBERS

TARRAGONA, 15 gen. (EUROPA PRESS) -

El conseller delegat d'Iqoxe, José Luis Morlanes, ha afirmat aquest dimecres que la companyia ha seguit els protocols i ha treballat en tot moment en coordinació amb els Bombers de la Generalitat i Protecció Civil: "Estem convençuts que hem fet les coses bé".

Així ho ha dit Morlanes en declaracions als mitjans després de l'explosió de dimarts a les seves instal·lacions del complex petroquímic de la Canonja (Tarragona) en ser preguntat per si la companyia va seguir correctament els protocols d'actuació.

"Tenim constància que hem estat coordinats en tot moment amb les autoritats i seguint les instruccions", ha insistit el conseller delegat d'Iqoxe.

Ha afegit que l'accident, que es va produir cap a les 18.41 de dimarts, era notori i que en pocs minuts van arribar els Bombers: "Hem treballat braç a braç. No tenim cap retret contra ningú".

Segons ha explicat, el tanc on es va originar l'explosió té una capacitat de 20 tones i contenia òxid d'etilè: "S'elaborava un producte derivat dels que fabriquem habitualment".

Ha lamentat la pèrdua d'un dels seus companys i el patiment dels ferits: "S'imaginen una planta amb una explosió i no trobar cinc companys... És una situació molt difícil".

Ha apuntat que l'empresa ha engegat una investigació interna per detectar les causes i conseqüències de l'explosió, perquè encara se'n desconeixen els motius i continua la intervenció dels Bombers.

"Estem controlant un tanc i és molt important fer-ho bé. Tenim la planta confinada pels Bombers i no podem entrar-hi fins que acabi la intervenció", ha sostingut.

Ha garantit el futur de l'empresa i el manteniment de tots els llocs de treball després dels fets: "Hi ha 120 famílies que depenen d'això", ha dit Morlanes visiblement emocionat.

Contador