Publicat 30/8/2019 16:31:36 +02:00CET

La inversió immobiliària hotelera va ser la més rendible el 2018, amb un 6%, segons Gloval

Dos de les torres més altes de Madrid
GLOVAL Y DLA PIPER - Archivo

MADRID, 30 ago. (EUROPA PRESS) -

La inversió immobiliària en el sector hoteler a través de les societats cotitzades d'inversió immobiliària (socimis) a Espanya va obtenir rendiments del 6% el 2018, sent el segment més rendible, segons l'informe 'Situación del mercado inmobiliario y marco legal en España y Portugal' de la companyia de valoració Gloval i el despatx DLA Piper.

Per rendibilitats, en inversió immobiliària els va seguir el segment de la logística amb un 5% de la rendibilitat; les oficines, amb un 4%; i els locals 'high street', amb una rendibilitat del 3% en el passat any.

El volum d'inversió en el mercat immobiliari espanyol va assolir els 11.800 milions d'euros el 2018, un creixement interanual del 13%, que s'acosta al màxim de 12.000 milions d'euros registrat el 2015.

En conjunt, les més de 70 socimis del mercat espanyol van superar els 23.000 milions d'euros de capitalització. Per volum, el segment d'oficines va ser el preferit, amb un 30% de la inversió; el van seguir 'retail' i hotels, amb un 28% i un 27%, respectivament; lluny del 10% de la inversió logística.

INVERSIONS A PORTUGAL

Pel que fa a Portugal, la companyia espera que després de l'entrada en vigor d'una figura equivalent, les 'sigis', aquest any, es podria aconseguir un terç del volum de mercat espanyol. Així, Gloval calcula que en els propers cinc anys es crearan unes 25 societats amb un valor borsari d'uns 7.000 milions d'euros.

A Portugal es van batre diversos rècords d'inversió, ocupació i preus el 2018 i els experts de Gloval anticipen un "bon any per a tots els seus segments", malgrat la desacceleració en comparació de l'any anterior, quan el volum d'inversió va créixer un 75% interanual.

IMPULS PANIBÈRIC

"Poder invertir a través de societats cotitzades d'inversió immobiliària als dos països pot atreure una nova onada d'inversions panibèriques; és a dir, atreure inversors amb estratègies integrades que considerin la demarcació en el seu conjunt", ha explicat Nelson Rêgo, managing director de Prime Yield.

"Això serà molt positiu per a Portugal, que encara es percep com un mercat emergent i que pot cobrar així una major escala, i per a Espanya, que competeix amb mercats madurs i podria atreure nous inversors", ha valorat Rêgo, que també és responsable de desenvolupament de negoci de Gloval a l'àrea de serveis de valoració i consultoria immobiliària per a fons d'inversió.

Per tot això, Gloval (a través de la seva divisió Prime Yield), i el despatx internacional d'advocats DLA Piper han presentat una guia amb una anàlisi comparativa dels marcs legislatius i fiscals, per als inversors que desitgen integrar-se en societats cotitzades d'inversió immobiliària a Espanya o Portugal.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés