Publicat 17/11/2021 15:41CET

La inversió britànica a Catalunya va arribar als 67,1 milions el primer semestre del 2021

Presentació del VII Baròmetre sobre clima i perspectives d'inversió britànica a Espanya
CÁMARA BRITÁNICA EN ESPAÑA

Suposa un 7,8% de l'estrangera total a Catalunya

BARCELONA, 17 nov. (EUROPA PRESS) -

La Cambra de Comerç Britànica a Espanya ha explicat que la inversió britànica a Catalunya va pujar a 67,1 milions d'euros el primer semestre del 2021, del total de 895 que va destinar a Espanya.

La xifra d'inversió britànica a Espanya la primera meitat del 2021 va ser un 11% inferior als 1.004 milions d'euros del 2020, segons el VII Baròmetre sobre clima i perspectives d'inversió britànica a Espanya, recull la Cambra aquest dimecres en un comunicat.

Entre els mesos de gener i juny, el Regne Unit es va mantenir com el tercer país que més va invertir a Espanya, darrere de França i els Estats Units.

La Cambra ha destacat que la seva inversió a Catalunya, del 2014 al primer semestre del 2021, ha acumulat uns fluxos d'inversió directa (IED) britànics que ascendeixen als 2,55 milions d'euros, fet que suposa un 7,8% del total d'inversió estrangera rebuda a Catalunya en aquell període.

Per sectors, les principals destinacions d'inversió britànica a Espanya la primera meitat de l'any han estat l'energètic, amb 221 milions d'euros; el d'alimentació, amb 129,9 milions; l'immobiliari, amb 99,9 milions, i el de la construcció, amb 94,8.

ENQUESTA

El baròmetre també inclou una enquesta elaborada entre juliol i octubre del 2021 a més de 2.200 empreses, que han mostrat una millora de la seva percepció d'Espanya "després del deteriorament registrat el 2020" respecte a edicions anteriors.

La meitat de les empreses enquestades han considerat que el Brexit "dificultarà" la mobilitat de persones i un terç que els obligarà a suportar més costos durant els pròxims mesos.

XIANA MÉNDEZ

La secretària d'estat de Comerç del Govern central, Xiana Méndez, ha assegurat que les exportacions espanyoles de mercaderies al Regne Unit es van incrementar un 16% els vuit primers mesos del 2021 respecte a l'any anterior.

"I pel que fa a la inversió directa britànica a Espanya, el panorama és també esperançador", ha afegit, ja que el 18% de les empreses britàniques han incrementat les seves inversions a Espanya després del Brexit, 13 punts més que el 2020.

Segons el baròmetre, entre els mesos de juliol i octubre del 2021 hi ha hagut més de 2.200 empreses actives a Espanya amb capital majoritari britànic.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés