Publicat 20/11/2019 18:14CET

La Intersindical-CSC veu "inhum" l'acomiadament per faltes d'assistncia justificades

Concentració de la Intersindical a les portes del Palau de la Generalitat.
INTERSINDICAL

BARCELONA, 20 nov. (EUROPA PRESS) -

La Intersindical-CSC veu "inhum" i contrari a diversos drets l'extinció d'un contracte laboral per causes objectives si hi ha faltes d'assistncia justificades tot i que siguin intermitents, avalada a l'octubre pel ple del Tribunal Constitucional (TC).

El sindicat ha rebutjat la sentncia del TC i ha demanat la derogació de les reformes laborals aprovades durant els governs del PSOE i el PP els anys 2010 i 2012, respectivament, ha informat en un comunicat aquest dimecres.

Per a la Intersindical-CSC, l'article 52 de l'Estatut dels Treballadors és "absurd i aberrant", així com la sentncia que el valida perqu vulnera drets reconeguts a nivell europeu com la salut, la integritat física, a no ser acomiadat sense una causa justa i a la prevenció de riscos laborals.

També ha criticat que tant l'article com la sentncia contravenen el conveni 158 de l'Organització Internacional del Treball (OIT) que diu, en el seu article 6.1, que l'absncia temporal per motiu de malaltia o lesió no constituir una causa justificada de finalització de la relació de treball.

Per aix, el sindicat ha cridat la mobilització contra la sentncia i ha demanat que s'estableixi un marc catal de relacions laborals que defensi els drets.

SENTENCIA

La sentncia, que va comptar amb tres vots particulars, responia una qüestió d'inconstitucionalitat presentada per un Jutjat social de Barcelona respecte a l'article 52 de l'Estatut dels Treballadors.

L'article estableix que un contracte de feina podr extingir-se per faltes d'assistncia, tot i que estiguin justificades per intermitents, que aconsegueixin el 20% de les jornades hbils en dos mesos consecutius, sempre que el total de faltes d'assistncia en els 12 mesos anteriors abast el 5% de les jornades hbils o el 25% en quatre mesos discontinus dins d'un període de 12 mesos.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés