Publicat 5/11/2019 18:10:53 +01:00CET

La Intersindical-CSC rebutja l'assignatura de valors constitucionals proposta per Sánchez

Pedro Sánchez abans del debat electoral en televisió a Madrid el 4 de novembre del 2019.
Ricardo Rubio - Europa Press

BARCELONA, 5 nov. (EUROPA PRESS) -

La sectorial d'Educació de la Intersindical-CSC ha rebutjat i mostrat la seva preocupació aquest dimarts per la proposta del president del Govern central en funcions i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, d'implantar una assignatura obligatòria d'educació en valors civils, constitucionals i ètics.

En un comunicat, el sindicat ha mostrat el seu desacord total a la manipulació de l'educació amb finalitats polítiques, i s'ha preguntat si el que vol Sánchez és "adoctrinar l'alumnat amb una assignatura patriòtica".

La Intersindical-CSC ha considerat que la joventut catalana surt del sistema educatiu amb un criteri propi, i ha rebutjat noves estratègies que busquen, segons el seu parer, cosa que va proposar l'exministre José Ignacio Wert d'"espanyolitzar" l'alumnat català.

Ha considerat que l'Estat pretén intervenir en l'educació catalana, i ha confiat que la Conselleria d'Educació doni "una resposta contundent contra aquesta proposta i la freni si s'arriba a intentar implantar".

El sindicat ha esperat que els partits catalans mostrin un "rebuig clar" a aquesta o qualsevol altra proposta que, en la seva opinió, pretengui utilitzar l'educació.